Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii de durată la Nicolae Bălcescu Viorel Bălan - „Ne pregătim pentru proiectul de canalizare. Acesta este primordial“

ro

23 Jun, 2016 00:00 3549 Marime text


La Nicolae Bălcescu, lucrările continuă cu repeziciune. Primarul Viorel Bălan, care a fost reconfirmat în funcţie în urma scrutinului din 5 iunie, duce o politică a cetăţeanului, a investiţiilor temeinice.
 
Pentru a alinia comuna la cerinţele europene, administraţia locală de la Nicolae Bălcescu a obţinut de la Guvern finanţare pentru lucrările de la reţeaua de canalizare în localităţile Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu, plus construcţia unei staţii de epurare. Investiţia se ridică la aproximativ cinci milioane de lei.
 

„Ne pregătim pentru proiectul de canalizare. Acesta este primordial. Suntem în faza de avizare de proiectare. Avem aprobat la MDRAP proiectul, iar lucrările urmează să fie începute în toamnă, după derularea tuturor etapelor de achiziţie a lucrării“, a declarat primarul Viorel Bălan.

 
Pe lângă investiţiile în infrastructură, la Nicolae Bălcescu s-a finalizat şi reabilitarea bisericii din satul Dorobanţu. Lăcaşul de cult, care poartă hramul sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, a fost inaugurat chiar în ziua marelui praznic.
 

„Am inaugurat şi biserica de la Dorobanţu, la care am făcut ulterior şi mai multe lucrări de împrejmuire, de amenajare la exterior şi interior. La slujbă ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Aşa cum este tradiţia, după sfinţire am avut şi o agapă frăţească, organizată, cum e obiceiul,  din fondurile strânse de la enoriaşi“, a adăugat primarul Viorel Bălan.

 
Un alt proiect care se află în prezent în atenţia Primăriei Nicolae Bălcescu vizează construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale. „La centrul social suntem foarte aproape de finalizarea tencuielilor interioare, şi urmează dotările. Sperăm să fie gata până la toamnă“, a mai spus primarul Viorel Bălan.
 
Nu mai puţin important, autorităţile publice locale lucrează acum la un alt proiect foarte important de asfaltare. „Facem un ADI (n.r. Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară), un proiect pentru asfaltarea drumului ce leagă localitatea Dorobanţu de Cuza Vodă. Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu. Momentan, se lucrează intens la proiectare“, a mai spus gospodarul-şef Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ci multe .mult maooo o9 ootet Marioara 24 Jun, 2016 15:01 L_am sustinut cu toata familia in campania electorala.Multa bafta sa va realizati tot ce a_ti promis in campania electorala,proiectele sunt marete ,dar cu ajutorul echipei pe care o aveti alaturi o sa realizati ce v_ati propus.Mult succes .