Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În paralel cu un proiect social Paşi importanţi pentru un nou sediu al Primăriei Techirghiol

ro

29 Nov, 2017 00:00 2252 Marime text
Pentru a crea condiţii optime de lucru funcţionarilor din cadrul Primăriei Techirghiol, primarul Iulian Constantin Soceanu a anunţat cu ceva timp în urmă că se impune construirea unui nou sediu pentru instituţie. Şi pentru că locuitorii au înţeles obligativitatea şi, totodată, necesitatea şi importanţa achitării taxelor şi impozitelor, iată că edilul-şef are posibilitatea să realizeze şi acest proiect. Recent, acesta a anunţat că a reuşit să semneze contractul privind realizarea proiectării şi execuţiei lucrării de extindere a sediului Primăriei Techirghiol.
 
„Investiţia a fost evaluată la 1.394.000 lei fără TVA, iar finanţarea acestui proiect este asigurată din taxe şi impozite locale achitate de localnici şi agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea aici”, a declarat pentru ZIUA în judeţ primarul Iulian Constantin Soceanu. De altfel, vorbim despre un proiect pe care edilul-şef şi l-a asumat în campania electorală premergătoare alegerilor locale din vara anului precedent, dar a ţinut să argumenteze necesitatea realizării lui.
„Necesitatea proiectului constă în faptul că actualul sediu administrativ are o vechime de peste 100 de ani şi reprezintă un pericol real atât pentru funcţionarii din Primărie, cât şi pentru cetăţeni. Acesta va intra în reparaţii de consolidare, amenajare interioară şi exterioară, iar la finalizarea lucrărilor va avea destinaţia de Centru cultural (Bibliotecă) şi de sediu administrativ. Prin acest obiectiv îmi propun să aduc o nouă imagine instituţiei, precum şi creşterea calităţii serviciilor către cetăţeni”, a subliniat şeful administraţiei publice locale din oraşul Techirghiol.

În aşteptarea lui Moş Nicolae  

În altă ordine de idei, pentru locuitorii din Techirghiol a devenit o tradiţie ca, anual, în apropierea sărbătorilor de iarnă, Primăria, împreună cu Consiliul Local, să organizeze un proiect social denumit „Shoe Box”. Pentru a aduce o strop de bucurie, primarul Iulian Constantin Soceanu a lansat un apel tuturor oamenilor de bine care vor să doneze un mic cadou copiilor înscrişi în proiectul „O şansă la educaţie. O şansă la o viaţă mai bună”. Edilul a precizat că pachetele donate pot conţine rechizite, jucării, dulciuri şi, după posibilităţile fiecăruia, hăinuţe noi, pentru copii cu vârsta cuprinsa între 7 şi 11 ani şi vor trebui ambalate în cutii pe care să fie specificată vârsta şi respectiv sexul copilului căruia urmează a-i fi dăruite.
 
„Astfel, poate vom reuşi să le oferim acestor copii o lună a cadourilor mult mai minunată”, este de părere edilul-şef. Reaminim că, în cadrul proiectului, sunt incluşi 25 de elevi cu risc de abandon şcolar care primesc o masă caldă la prânz.
„Este al doilea an în care se derulează acest proiect demarat de către Primăria Techirghiol în parteneriat cu Parohia Sfântul Ilie Techirghiol, Liceul Teoretic Emil Racoviţă Techirghiol şi Fundaţia Breath Techirghiol şi, pe această cale, dorim să le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în derularea acestui proiect. Donaţiile pot fi aduse la sediul Primăriei până în data de 4 decembrie”, a concluzionat primarul Iulian Constantin Soceanu.

Sursa foto. https://www.facebook.com/primaria.techirghiol
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii