Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:42 03 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grijă pentru tânăra generaţie şi imaginea oraşului Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Techirghiol (galerie foto)

ro

25 May, 2017 00:00 2525 Marime text
În paralel cu dezvoltarea şi modernizarea oraşului Techirghiol, autorităţile locale acordă o atenţie deosebită şi tinerei generaţii. Aşa se explică faptul că, la ultima şedinţă a Consiliului Local orăşenesc, a fost aprobată o hotărâre privind marcarea într-un mod festiv a Zilei Internaţionale a Copilului.
 
Un proiect de hotărâre iniţiat de primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, şi aprobat de consilierii locali prevede organizarea unor manifestări cultural-artistice ocazionate de Ziua Internaţională a Copilului. „A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, administraţia locală să marcheze această zi prin diverse activităţi şi să ofere copiilor premii şi pachete cu dulciuri“, a declarat edilul-şef al urbei.
 
Concret, pe 1 iunie, preşcolarii, şcolarii şi elevii unităţilor de învăţământ din Techirghiol vor fi angrenaţi în diverse concursuri. „Vom avea mai multe concursuri şi întreceri sportive, precum şi alte acţiuni prin care să stimulăm copiii să facă mişcare în aer liber. Acţiunile se vor desfăşura pe faleza oraşului începând cu ora nouă. Participanţi sunt copii de la toate grădiniţele, clasele pregătitoare şi clasele I - VIII de la Liceul «Emil Racoviţă». Preconizăm participarea a 770 de copii“, a menţionat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Organizatorii au inclus în program competiţii pe categorii de vârstă - desene pe asfalt, concurs de triciclete, cros -, iar premiile vor consta în biciclete şi articole sportive, pentru concursurile de profil. „Valoarea premiilor care vor fi acordate este de 11.764 de lei, iar valoarea pachetelor cu dulciuri, pe care le vor primi toţi participanţii, este de 5.504 lei fără TVA“, a declarat edilul şef al oraşului Techirghiol.

Pentru o staţiune balneară, imaginea contează 

Dacă asfaltarea străzilor din oraşul Techirghiol a fost realizată, în principal, cu fonduri nerambursabile obţinute în baza unor proiecte elaborate de Primărie, unele retuşuri se vor face cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs. Spre deosebire de alte UAT-uri, Primăria Techirghiol a avut parte de două alocări financiare din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Prima, în valoare de 23.000 de lei, va fi cheltuită pentru lucrări de modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabil, parcuri, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban din zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin nr. 3-5.
 
Cealaltă alocare - de 100.000 de lei - va fi folosită de către administraţia publică locală tot pentru derularea unor lucrări de modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabil, parcuri, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban, însă în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Traian nr. 20. „Sumele nu sunt suficiente, dar sunt convins că vom primi şi diferenţa. Avem bani suficienţi pentru a demara lucrările în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin nr. 3-5, iar pentru cel de pe strada Traian ori completăm noi din bugetul local, ori mai primim bani de la CJC, la o altă alocare, astfel încât să definitivăm şi acest proiect. Acum vom putea demara şi executa lucrările programate“, a conchis primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii