Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme din turism, interesate de potenţialul turistic al comunei Topalu

ro

26 Oct, 2017 00:00 2084 Marime text
Administraţia locală din comuna constănţeană Topalu are agenda de lucru plină, însă, aşa cum spune şi primarul Valentin Stanciu, „cu toţii, împreună, trebuie să punem umăr lângă umăr pentru dezvoltarea localităţii“. Acesta vrea să realizeze tot ceea ce şi-a propus la începutul primului său mandat şi doreşte să-i obişnuiască pe concetăţenii săi cu „lucrul în echipă“, dar şi cu mai multă responsabilitate din partea fiecăruia.
 
În paralel, ca şef al administraţiei publice locale, se preocupă de implementarea unor proiecte şi organizarea unor evenimente care să aşeze comuna pe harta turistică a ţării. „Tocmai pentru a atrage în zonă cât mai mulţi oameni, am organizat şi prima ediţie a Festivalului de Rock de la Capidava. Încercăm să ne facem cunoscuţi prin aceste evenimente. Comuna Topalu are un potenţial turistic foarte mare şi cred că este singurul segment economic care trebuie dezvoltat. Vrem să devenim un reper turistic atât în tară, cât şi peste hotare“, este de părere Valentin Stanciu.
 
Puţină lume ştie că, în această vară, la Topalu au poposit 60 de persoane din turism şi din mass-media. „Reprezentanţi ai unor societăţi din turism, cărora le-am fost gazde, şi-au manifestat intenţia de a încheia contracte cu noi astfel încât să aducă turişti fie pentru o zi, timp în care să viziteze obiective precum Cetatea Capidava sau Muzeul de Artă «Dinu şi Sevasta Vintilă», fie pentru o perioadă mai îndelungată pe care să o petreacă aici şi să cunoască tradiţiile şi obiceiurile zonei“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.

Totul pentru un trai mai bun 

Şeful administraţiei locale va continua demersurile pentru promovarea turistică a comunei Topalu, tocmai pentru că vrea „să crească nivelul de trai al oamenilor“. În opinia sa, acest lucru presupune asigurarea utilităţilor. „La capitolul alimentare cu apă potabilă stăm bine, cu iluminatul public stăm foarte bine şi, în scurt timp, aşteptăm să mergem la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractul de finanţare a unui proiect pentru dezvoltarea reţelei de energie electrică, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, pe care sperăm să-l demarăm curând. Astfel, vom avea instalaţii electrice de ultimă oră, cu consum redus ceea, ce va reduce şi cheltuielile din bugetul local. Noi trebuie să gândim proiecte cu eficienţă pe termen mediu şi lung“, a subliniat Valentin Stanciu.
 
Tot la capitolul dezvoltarea utilităţilor, Primăria Topalu a elaborat şi depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale un proiect pentru realizarea unei reţele de canalizare în comună, care a fost respins. Proiectul a fost depus apoi pentru alocarea de fonduri prin PNDL, reprezentanţii administraţiei locale sperând că acesta va intra la finanţare în etapa următoare.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii