Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără bani de sărbători Moş Crăciun, mai sărac pentru administraţia publică locală din Lipniţa

ro

27 Nov, 2014 00:00 1936 Marime text
Situată în extremitatea sudică a judeţului, comuna Lipniţa nu se poate mândri că este una dintre localităţile cel mai bine dotate din punct de vedere... financiar. Locuitorii şi-ar dori să aibă măcar în luna cadourilor o localitate îmbrăcată în lumină de sărbătoare, însă bugetul local este prea strâmtorat „şi pentru a cumpăra un brad de Crăciun“, după cum spune primarul Florin Onescu. „Bugetul comunei a intrat de tot la apă şi, din păcate, cred că nu vom avea resurse nici măcar pentru a le face câteva daruri copiilor înainte de Crăciun, aşa cum am făcut în fiecare an. Am avea nevoie de aproximativ 30.000 de lei, bani pe care nu cred că vom reuşi să îi adunăm, pentru că locuitorii noştri nu sunt printre cei mai bogaţi locuitori din judeţ“, a continuat primarul.

Potrivit reprezentantului administraţiei publice locale, în comună studiază aproximativ 500 de copii în cadrul instituţiilor de învăţământ. Cu toate acestea, primarul Florin Onescu este optimist şi speră ca măcar anul 2015 să fie unul mai bun din punct de vedere financiar. „Nu am pus datele pe hârtie, nu am făcut calcule sau prospecţiuni, este probabil mai mult o dorinţă şi o speranţă a mea ca anul viitor să fie mai bun, să avem la dispoziţie mai mulţi bani, să punem în aplicare proiectele de infrastructură pe care le avem, mai ales cele privind asfaltarea, care este cea mai arzătoare problemă cu care ne confruntăm“, a explicat primarul Florin Onescu.

Potrivit şefului administraţiei publice locale de la Lipniţa, în localitate este necesară asfaltarea a 10 kilometri de străzi interioare, la care se adaugă drumul dintre Lipniţa şi satul Cuiugiuc, pe o suprafaţă de aproape şase kilometri. „Doar dacă bugetul pentru 2015 ar fi mai mare de patru milioane, cât am avut anul acesta, am putea resuscita investiţiile din comună. Altfel, ne vom chinui ca şi anul acesta să menţinem pe linia de plutire funcţionarea instituţiei. Nu mi se pare deloc normal, dar nici prea nu avem cum să schimbăm lucrurile la acest moment“, a mai spus primarul Florin Onescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii