Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faleza şi spaţiile de joacă vor avea un suflu nou Zona dintre Eforie Sud şi Eforie Nord intră în „zodia“ curăţeniei generale (galerie foto)

ro

14 Apr, 2016 00:00 4287 Marime text

 
Au mai rămas doar câteva zile până la începerea sezonului estival, iar autorităţile locale din Eforie au început să se pregătească. În această perioadă, cele două staţiuni, Eforie Sud şi Eforie Nord, trec printr-o campanie de curăţenie generală.
 
Încă din iarnă, administraţia locală a depus eforturi susţinute pentru a înlocui vechea societate care se ocupa de întreţinerea spaţiilor verzi, întrucât aceasta nu a dat randament în ultimii ani şi a fost deseori depăşită de situaţie.
 

„Vorbim despre dizolvarea vechii societăţi şi înfiinţarea şi dotarea unei noi societăţi. Consiliul Local Eforie, alături de Primăria Eforie, au stabilit să doteze noua societate din fonduri locale. Mai mult, administraţia a achiziţionat sculele şi utilajele necesare desfăşurării activităţii acestei noi societăţi“, a declarat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

 
Cu alte cuvinte, administraţia a alocat din bugetul propriu 30.000 de euro pentru dotarea cu utilaje a noii societăţi, care se va ocupa de întreţinerea spaţiilor verzi.


 
Potrivit edilului-şef, autorităţile locale continuă, în acelaşi timp, şi lupta cu persoanele care aruncă gunoaie la voia întâmplării. Angajaţii noii firme se plâng că unde curăţă astăzi, găsesc a doua zi mizerie, deoarece oamenii nu ţin cont de reguli şi nici de faptul că Primăria Eforie plăteşte pentru igienizarea fiecărui spaţiu verde:
„Poliţia Locală Eforie a descoperit mai multe persoane care aruncă resturile menajere în spaţiile publice. Poliţiştii nu numai că i-au depistat, dar i-au şi sancţionat. Ei ar mai trebui informaţi că plata lucrărilor de igienizare se va face din banii lor, acolo unde şi-au aruncat gunoaiele, pentru că mai toate zonele au trecut deja printr-o amplă acţiune de curăţenie.“
 
În atenţia administraţiei locale se mai află şi igienizarea spaţiului verde cuprins între staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord.
 

„Acea zonă aparţine în mod normal Căilor Ferate Române (CFR). Autoritatea publică locală i-a contactat şi ne-au spus că vor încerca şi ei să îşi cureţe zona cu ajutorul angajaţilor. Ideea este că în zona aceea sunt foarte multe hârtii, pungi, gunoaie printre pomii plantaţi acolo. Cât despre arbori, ei trebuie toaletaţi şi chiar ar trebui plantaţi unii noi, dar acum încercăm să ne axăm mai mult pe curăţenia din oraş, pentru că aceea va fi prima care va sări în ochii turiştilor“, a conchis Ovidiu Brăiloiu.

 
Reprezentanţii administraţiei locale au mai anunţat că, în această perioadă, se desfăşoară activităţi de reparare a iluminatului public, de igienizare a locurilor de joacă, precum şi reparaţii în zona falezei din Eforie Nord. Pe de altă parte, autoritatea publică locală face demersuri pentru reabilitarea străzilor, dar şi pentru cadastrarea şi intabularea acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii