Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:44 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După amenajarea sălilor de studiu, Primăria Ovidiu le mai pregăteşte copiilor o surpriză. Duminică inaugurează un nou parc!

ro

17 Sep, 2015 00:00 1104 Marime text
La Ovidiu, proiectele administraţiei locale nu doar că sunt din ce în ce mai ambiţioase, dar ajung să prindă contur într-un timp foarte scurt. Având în derulare proiectul privind amenajarea unuia dintre cele mai frumoase parcuri din judeţ, proiect derulat prin fonduri europene şi având o valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei, administraţia publică locală investeşte mult mai mult în amenajarea spaţiilor verzi şi de recreere. Pe lângă acest proiect, ce are ca termen-limită de finalizare data de 23 decembrie, autoritatea publică locală s-a îndeletnicit şi cu amenajarea zonei din jurul Şcolii Generale nr. 2. Astfel, duminică, de la ora 12.00, aleşii locali, alături de pitici, părinţi şi bunici vor inaugura noul parc de recreere din zona unităţii de învăţământ.
 
Mai mult decât atât, şi sălile de curs ale şcolii au fost amenajate. Astfel, înainte de a se da startul noului an şcolar, autoritatea publică locală a investit şi în reabilitarea instituţiilor de învăţământ. „Educaţia este darul cel mai de preţ pe care îl putem oferi copiilor noştri. Ne dorim ca şi în acest an şcolar să dezvoltăm parteneriatul familie - şcoală - administraţie locală, pentru a sprijini copiii în lungul drum al formării lor profesionale, dar şi al personalităţii“, a fost mesajul primarului George Scupra, la început de an şcolar.

Administraţia locală a oraşului Ovidiu, condusă de primarul George Scupra, a finalizat lucrările necesare pentru ca, la începutul unui nou an şcolar, copiii din grădiniţele şi şcolile din Ovidiu, Poiana şi Culmea să beneficieze de toate condiţiile şi dotările utile desfăşurării actului de învăţământ la standarde moderne. Mai mult, începând cu acest an şcolar, copiii vor beneficia de un nou mijloc de transport. Primăria Ovidiu a intrat în posesia unui microbuz şcolar în cadrul proiectului iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
Lucrările de reabilitare şi renovare s-au derulat la toate unităţile şcolare din oraş. Astfel, la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ au fost reparate şi zugrăvite toate sălile de clasă, au fost reparate jaluzelele din fiecare clasă şi de pe holuri, obiectele sanitare din grupul sanitar din aripa nouă a liceului au fost înlocuite, iar clasele elevilor care păşesc pentru prima dată în şcoală au fost dotate cu mobilier adecvat, covoare, bănci şi scaune noi, calculatoare, imprimantă, dulapuri pentru încălţăminte şi haine. Arhiva şi magazia de manuale au fost mutate în încăperi noi, în două clase, în cancelaria cadrelor didactice s-a montat parchet melaminat, iar intrarea în liceu a fost dotată cu un foişor, unde părinţii îşi pot aştepta copiii să iasă de la cursuri. În concluzie, în liceu domneşte o atmosferă plăcută de expectativă, în apropierea momentului în care elevii vor păşi în noul an şcolar cu drag şi cu noi obiective.
 
Şi la Şcoala Gimnazială nr. 2, acolo unde, începând cu ziua de duminică, elevii vor avea parte de unul dintre cele mai frumoase parcuri, acoperişul a fost reparat prin aplicarea unui nou strat de rombeton, iar intrarea în unitate a fost pavată şi scările îmbrăcate în gresie. De asemenea, au fost reparate şi zugrăvite toate încăperile, grupurile sanitare şi anexele, mobilierul a fost atent verificat şi au fost recondiţionate toate scaunele, iar baza sportivă a fost minuţios pregătită pentru că elevii să-şi poată desfăşura orele de educaţie fizică.

În aceiaşi parametri au fost pregătite în vederea începerii noului an şcolar şi şcolile din satele Culmea şi Poiana. Astfel, la Şcoala nr. 3 din Culmea au fost reparate şi zugrăvite toate clasele, iar grupurile sanitare au fost completate cu obiecte sanitare noi. Şcoala primară nr. 4 Poiana şi grădiniţa, care sunt în acelaşi corp de clădire, au fost pregătite atent pentru noul an şcolar, fiind igienizate şi zugrăvite. De asemenea, a fost verificată centrala termică. Din această toamnă, centrala va fi convertită pe gaz metan, având în vedere introducerea gazului în localitate.
 
Şi la Grădiniţa „Licurici“ au fost refăcute picturile de la intrare, au fost zugrăvite patru încăperi şi au fost schimbate opt uşi de lemn cu uşi moderne, de termopan. Locurile exterioare de joacă au fost reamenajate şi pregătite minuţios pentru începerea noului an şcolar. Cât despre Grădiniţa „Zig - Zag“, aceasta a fost zugrăvită în totalitate, s-a realizat recompartimentarea claselor (din patru clase mici, s-au realizat două clase mari), pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor şcolare, iar curtea exterioară a fost pavată.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii