Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:24 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Dragu se opreşte la un singur mandat Drumul de exploatare agricolă şi centrul after school, două proiecte de succes la Târguşor

ro

20 Aug, 2015 00:00 1628 Marime text
Cu un buget mult prea mic pentru necesităţile comunei, primarul din Târguşor, Dumitru Dragu, spune că este dezamăgit de administraţia publică. Dificultăţile întâmpinate de acesta în timpul primului său mandat, proiectele care înaintează foarte greu şi timpul pierdut pentru obţinerea unor avize l-au determinat pe primarul comunei Târguşor, Dumitru Dragu, să nu îşi mai dorească un al doilea mandat. O „perlă rară“ a judeţului, fiind singurul primar PNŢCD rămas în partid, acesta spune că a avut de pierdut pe plan personal de când a intrat în primărie. Deşi investiţiile realizate în cei trei ani de când se află la cârma localităţii sunt evidente, acesta spune că proiectele pe care le-a început până acum vor fi continuate de următorul primar. Există însă şi multe lucrări începute şi finalizate de Dumitru Dragu, proiecte care au schimbat faţa comunei. „Am finalizat lucrările de la drumul de exploatare agricolă pe măsura 125. Este vorba despre un drum de 2,8 kilometri, care, practic, leagă satul Mireasa de satul Cheia. Investiţia a costat 360.000 de euro, iar lucrările au fost făcute de firma PG Delta Electron. Este un drum foarte util tocmai pentru că scurtează mult distanţa dintre cele două localităţi şi ajută la preluarea traficului greu mai ales pentru utilajele agricole“, a explicat Dumitru Dragu.
 
Un alt proiect început şi finalizat cu succes la Târguşor este centrul after school. „În luna septembrie, centrul after school va fi gata. Investiţia s-a ridicat la suma de 167.000 de euro. Aici vom muta biblioteca localităţii, pentru ca elevii să aibă acces mai uşor la informaţie. Tot aici vom muta şi biblionetul şi vom înfiinţa două săli de studiu. Va fi un loc foarte util pentru elevii care aşteaptă schimbul microbuzului, în special pentru cei care merg la liceu la Mihail Kogălniceanu sau la oraş şi care aşteaptă maşina chiar şi două ore. Cât aşteaptă maşina, vor putea să repete acolo“, a explicat primarul localităţii.
 
Nu în ultimul rând, aleşii locali se pregătesc pentru asfaltarea drumurilor din localitate. „Avem deja studiul de fezabilitate pentru asfaltarea mai multor străzi din localitate. Este vorba despre asfaltarea a 16 kilometri de drumuri prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Am cerut, de fapt, reactualizarea studiului de fezabilitate, fiind un proiect mai vechi, dar care s-a împotmolit în birocraţie. Nu în ultimul rând, ne luptăm cu proiectul de canalizare, însă aici facem un ADI cu comuna Grădina. Sperăm ca astfel lucrurile să se mişte mai repede“, a conchis primarul Dumitru Dragu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii