Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:02 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumurile afectate intră în reabilitare Proiectul de canalizare, reluat la Rasova

ro

12 Nov, 2015 00:00 1614 Marime text


Încă de la preluarea mandatului de primar al comunei Rasova, Dorel Alexandru a avut câteva proiecte de suflet pe care a dorit şi doreşte în continuare să le realizeze, astfel încât aspectul comunei să se îmbunătăţească, iar localnicii să beneficieze de cât mai mult confort.
 
Astfel, de aproximativ două săptămâni, au fost reluate lucrările la sistemul de canalizare al localităţii Rasova. „A trebuit să modificăm proiectul, am cuprins alte străzi în proiect, astfel că a fost nevoie din nou de unele semnături şi avize de la minister. Acestea au venit, totul s-a rezolvat, astfel încât, în acest moment, se lucrează din plin pe tronsoanele Veteranilor şi Bucureştii Noi“, a explicat primarul Dorel Alexandru.
 
În altă ordine de idei, la Rasova, administraţia publică locală s-a apucat de reabilitarea drumurilor pe care a fost deja introdusă reţeaua de canalizare. „Am început să pietruim străzile pe care am intervenit pentru introducerea reţelei de canalizare. Vor fi reabilitate toate străzile care au fost afectate de-a lungul timpului atât de lucrările de canalizare, cât şi de inundaţii şi alunecări de teren. Cele mai recente inundaţii au afectat şi de această dată străzile din Rasova, unele fiind chiar rupte sau distruse de alunecările de teren. Din această cauză, primarul a trimis notă informativă la Prefectura Constanţa. După aceste evenimente, echipele Prefecturii, ale Drumurilor Judeţene şi ale Inspectoratului de Stat în Construcţii s-au deplasat la faţa locului pentru a vedea gravitatea situaţiei“, a precizat primarul Dorel Alexandru. Acesta a mai declarat că este optimist şi că are promisiuni că va obţine fonduri pentru lucrările care se impun.

Căminul cultural nou, un vis tot mai îndepărtat

Primarul este dezamăgit că nu poate duce la bun sfârşit un proiect la care ţine foarte mult: reabilitarea căminului cultural din Cochirleni, o promisiune făcută consătenilor săi. Fuseseră deja alocaţi aproximativ 150.000 de lei pentru acest obiectiv, însă speranţele primarului s-au ruinat. „Am avut o expertiză tehnică, iar în urma analizelor, s-a stabilit că sediul este mult prea vechi, iar structura de rezistenţă este afectată, astfel că nu ar suporta lucrările de reabilitare. Drept urmare, singura soluţie este aceea de a desfiinţa actualul sediu şi de a construi din temelii altul nou“, a spus primarul Dorel Alexandru. „Evident, pentru această operaţiune, avem nevoie de un buget mult mai mare. Suma de 150.000 de lei alocată iniţial cred că nu va fi acum de ajuns nici măcar pentru operaţiunile de desfiinţare. În această situaţie, căutăm o sursă de finanţare pe proiecte transfrontraliere sau orice altă sursă de finanţare pentru a putea realiza acest obiectiv“, a conchis primarul Dorel Alexandru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii