Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul dintre Carvăn şi Cuiugiuc, aproape impracticabil Infrastructura rutieră, cea mai arzătoare problemă pentru comuna Lipniţa

ro

02 Apr, 2015 00:00 1134 Marime text
Multe dintre satele constănţene, cu toată truda primarilor, sunt condamnate încă să rămână încremenite la nivelul anilor din perioada imediat următoare căderii regimului comunist. Lipsa banilor şi poate a interesului acordat de către factorii importanţi de decizie din structurile centrale ar putea fi cauze pentru care, în multe dintre localităţi, un drum decent înseamnă deja un lux. Primăria comunei Lipniţa este una dintre localităţile care nu au fost „binecuvântate“ cu un buget acceptabil. „Anul acesta, avem un buget mai mic decât anul trecut, din care nu ne-am prea putut descurca, mult mai mic decât acum doi ani şi infim faţă cel de acum trei ani. La proiecte noi nu ne putem gândi, pentru că nici măcar drumuri nu avem făcute. De exemplu, drumul dintre Carvăn şi Cuiugiuc este impracticabil.

Din cauza apei, s-au format rigole chiar şi de câte doi metri. Avem mare nevoie să refacem terasamentul şi măcar să pietruim drumul pentru că, efectiv, în acest moment, drumul este impracticabil. Avem nevoie de şcoli reabilitate, avem nevoie de o grădiniţă, însă banii de anul acesta abia dacă ne ajung pentru leasing-uri, pentru a achita facturile de la iluminatul public. S-ar putea ca nici măcar pentru salarii să nu ne ajungă banii pe tot anul, dacă nu vor fi luate măsuri pentru echilibrarea bugetului“, a declarat primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, văzându-se neputincios în faţa nevoilor oamenilor din comuna pe care o păstoreşte. A vrea nu este totuna cu a putea face ceva pentru comunitatea locală, atunci când bugetul abia ajunge pentru a plăti datoriile. Dar primarul Florin Onescu nu se dă bătut. Aleşii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind introducerea în inventarul domeniului public al comunei a suprafeţei de 9.630 de metri pătraţi de teren aparţinând fondului forestier, în vederea realizării obiectivului „Reabilitare şi modernizare drum comunal DC 45 Coslugea - Izvoarele“. Proiectul a primit girul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în urmă cu câteva luni, dar data la care va fi realizată lucrarea... rămâne încă necunoscută. Primarul Florin Onescu aşteaptă de luni bune aprobarea asfaltării unei bretele de câţiva metri, singurul element care mai lipseşte pentru a putea fi deschisă frontiera către Bulgaria. „Terenul pe care trebuie să treacă breteaua rutieră aparţine Gărzii de Coastă. Pentru a putea fi trecută această porţiune în administrarea domeniului public, avem nevoie de o hotărâre de Guvern care însă întârzie să apară. Sunt formalităţi care întârzie extraordinar de mult, ţinând pe loc acest proiect“, a precizat şeful autorităţii publice locale de la Lipniţa, Florin Onescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii