Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:00 18 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două proiecte pe PNDL şi investiţii cu bani din bugetul local Dispensar nou la Nicolae Bălcescu

ro

27 Jul, 2017 00:00 1361 Marime text
Reprezentanţii administraţiei locale din Nicolae Bălcescu continuă implementarea proiectelor moştenite şi, în paralel, aşteaptă avizarea pentru cele depuse, în vederea dezvoltării şi modernizării comunei.
 
Recent ales în funcţia de primar al comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte recunoaşte: „Am intrat în pâine şi, de dimineaţă până seara, avem de lucru“. „Deocamdată, aştept rezultatul auditului pe care l-am solicitat în vederea verificării activităţii Primăriei şi a tuturor lucrărilor de pe aici. Până în jurul datei de 15 iulie, sper să fie definitivat şi să aflu exact cum stau lucrurile“, a precizat primarul, pentru ZIUA în judeţ.
 
Între timp, activitatea în Primăria Nicolae Bălcescu continuă, pentru că, aşa cum spune Timofte, nevoile sunt multe şi lucrările trebuie să meargă mai departe. „Suntem în faza de licitaţie pentru desemnarea agentului economic ce va realiza proiectul privind extinderea reţelei de canalizare în comună şi în satul Dorobanţu. Lucrarea se va realiza cu fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală (PNDL). Tot prin PNDL vrem să facem şi lucrări de asfaltare. Per total, vorbim de finanţări în valoare de opt, nouă milioane de euro“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.
 
În urma discuţiilor purtate de şeful administraţiei publice locale cu persoanele abilitate, se pare că lucrările la canalizare ar urma să demareze până în luna septembrie, având în vedere perioada ce trebuie alocată pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la licitaţie.

Investiţii din bugetul propriu 

Chiar dacă bugetul unei unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural este redus, la Nicolae Bălcescu sunt incluse mai multe lucrări. „Avem foarte multe investiţii cuprinse în bugetul local. Printre ele se află realizarea unei săli de sport şi a unui dispensar“, a precizat Dumitru Timofte.

Concret, dispensarul a fost finalizat, iar recepţia finală a fost programată să aibă loc până la sfârşitul acestei luni. Numai că primarul mai are de pus la punct câteva „detalii“. „Nu avem cadrele medicale şi aparatura necesare pentru a putea da în folosinţă dispensarul. După recepţia finală, să vedem cine ne va ajuta să rezolvăm aceste aspecte“, a afirmat primarul comunei Nicolae Bălcescu.
 
Despre sala de sport ce va deservi întreaga comunitate, acesta a menţionat că proiectul a fost preluat de la fosta conducere a localităţii şi că vrea să îl definitiveze, acum lucrându-se la acoperiş. „Preconizez că, în luna august, această sală va fi gata. Ea a fost ridicată pe terenul unei foste grădiniţe care s-a demolat şi unde există deja un teren de sport. În noua sală, tinerii vor avea condiţii optime în care să practice diverse activităţi sportive - tenis de masă, lupte, taekwondo  şi altele“, a conchis primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii