Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debutul noului an şcolar, aşteptat cu nerăbdare la Saraiu Primarul Dorinela Irimia - „Începem şcoala împreună“

ro

04 Sep, 2014 00:00 1855 Marime text
Au rămas mai puţin de două săptămâni până când bobocii de şcoală vor da piept cu aventura învăţăturii. Cei mai bucuroşi de începerea noului an şcolar trebuie să fie însă micuţii din comuna Saraiu, care vor păşi pe 15 septembrie către tărâmul Albei ca Zăpada şi al celor 7 pitici. Autorităţile locale de la Saraiu fac ultimele pregătiri, astfel încât elevii şi preşcolarii să aibă un frumos început de drum. „Clipă după clipă vacanţă - atribut al verii - lasă loc nostalgiei şi îşi scrie singură epitaful.

Despărţirea este tristă, dar pragul duce într-o altă lume, o lume a cunoaşterii. Începem şcoala împreună - de la cel mai mic pui de grădiniţă, până la cei ce păşesc în ultimul an gimnazial. Definim cuvântul «împreună» prin noi, familia Saraiu: nepoţi, fii şi fiice, părinţi şi bunici, dar şi prin invitaţi de suflet. Pentru un nou început, pentru o nouă provocare, vă invităm cu tot dragul să fim împreună în prima zi de şcoală a lui 2014, în prima zi în care clopoţelul amuţit peste vară va suna vesel, din nou“, se arată în invitaţia adresată de primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, cu prilejul debutului noului an şcolar. Pe 15 septembrie, festivitatea dedicată deschiderii începutului de şcoală la Saraiu va avea loc de la ora 10.00.

Albă ca Zăpada poposeşte la Saraiu

Începutul de drum pentru şcolari reprezintă şi noi investiţii pentru administraţia locală. Dacă anul trecut începutul şcolii îi reunea pe elevi într-un spaţiu modern, anul acesta a venit rândul copiilor de grădiniţă să urmeze acest ciclu într-o clădire proaspăt îmbunătăţită. „Ne străduim să le asigurăm copiilor noştri un climat educativ cât mai potrivit. Suntem pe ultima sută de metri cu lucrările de reabilitare. De asemenea, nouă casă a învăţăturii va avea şi un nume: Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. „După ce am făcut igienizarea celorlalte unităţi de învăţământ din localitate, lucrările de la grădiniţă au devenit prioritatea numărul unu. Au fost refăcute trotuarele, sălile de clasă şi s-a creat un loc nou de joacă, dotat cu jucării corespunzătoare vârstei şi dezvoltării lor. Iar spre încântarea micuţilor, pereţii grădiniţei au fost pictaţi cu chipurile unor celebre personaje de basm. Întreaga investiţie, care se face cu bani de la bugetul local, s-a ridicat la suma de 60.000 de lei“, a precizat şefa administraţiei publice locale de la Saraiu, Dorinela Irimia.
Tot pentru începerea în bună regulă a noului an şcolar, Primăria şi Consiliul Local Saraiu au lansat o iniţiativă, prin care vin în ajutorul părinţilor la început de an şcolar. „Pentru a păşi în anul şcolar 2014 - 2015 cu dreptul, toţi elevii vor primi «ghiozdanul de şcoală», un rucsac echipat complet cu toate rechizitele“, a adăugat primarul Dorinela Irimia.

16 kilometri de drumuri asfaltate. Investiţie - peste un milion de euro

În altă ordine de idei, pentru ca drumul spre şcoală să fie cu adevărat unul lin, autorităţile locale din Saraiu vor demara şi o serie de lucrări de asfaltare a uliţelor. „Proiectul depus prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) a fost acceptat, am semnat contractul de finanţare şi aşteptăm să primim resursele necesare pentru asfaltarea a 16 kilometri de drumuri comunale. Investiţia este una de amploare, de peste un milion de euro. Deja ne pregătim pentru organizarea licitaţiei şi sperăm ca în cel mai scurt timp să demarăm lucrările“, a conchis primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii