Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:48 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu bani de la bugetul local Un nou proiect de infrastructură urbanistică la Techirghiol

ro

27 Jul, 2017 00:00 1413 Marime text
Colectarea optimă a taxelor şi impozitelor locale permite autorităţilor locale să deruleze programe şi să efectueze diverse lucrări. Un exemplu în acest sens l-a oferit, recent, Primăria oraşului Techirghiol.
 
Orice staţiune care se respectă şi vrea să atragă cât mai mulţi turişti încearcă să aducă schimbări de la an la an în diverse zone din componenţa sa. Nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Techirghiol anunţau demararea unui nou proiect. Concret, este vorba despre proiectul „Modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabile, parcări, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban, la ansamblurile de blocuri din oraşul Techirghiol, strada Vasile Alecsandri“. Acesta este realizat cu fonduri obţinute din încasarea taxelor şi impozitelor locale şi are o valoare estimată de peste 600.000 de lei.
 
„Dezvoltarea infrastructurii urbanistice este o prioritate a administraţiei publice locale şi are în vedere creşterea gradului de confort pentru locuitorii oraşului“, a menţionat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Proiectul este în derulare şi, potrivit edilului-şef, ar trebui definitivat în aproximativ o lună şi jumătate. „Singura reţinere a noastră o avem în privinţa plantelor ce urmează a fi sădite în zonă, şansa de a se prinde fiind minimă. Nu este perioada optimă şi nu vrem să ne batem joc de bani“, a ţinut să precizeze Soceanu.
 
După definitivarea acestor lucrări, un proiect similar va fi implementat în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin. În acest caz, cheltuielile vor fi acoperite cu bani din bugetul local al oraşului Techirghiol şi cu sume alocate de Consiliul Judeţean Constanţa.

Alte lucrări pe agenda administraţiei locale

Trebuie menţionat faptul că proiectele prezentate anterior vin să completeze ceea ce reprezentantul administraţiei publice locale din Techirghiol şi-a propus încă de la începutul anului. Pe lista de priorităţi a edilului-şef se regăsea la acea vreme proiectul privind împietruirea a zece străzi: Alexandru Ioan Cuza, Fermei, Crişana, Dr. Istrate, Ecaterina Varga (parţial), Zefirului, Pericle Macri, Prelungirea Alexandru Puşkin, 9 Mai (parţial) şi Prelungirea Avram Iancu.
 
Desigur, nu a fost omis nici iluminatul public al urbei, pe parcursul anului fiind prevăzute lucrări privind înlocuirea corpurilor de iluminat de pe mai multe străzi. Astfel, sunt vizate următoarele artere: Pescăruşului, Veniamin Costache, Bekir Cobanzade, Dimitrie Bolintineanu, 9 Mai, Traian, Gheorghe Asachi, Ovidiu (parţial), Mihai Viteazu şi Zefirului.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii