Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corectitudine sau amenzi! Locuitorii din Techirghiol trebuie să-şi declare toate bunurile, în vederea impozitării

ro

28 Sep, 2017 00:00 854 Marime text
Oraşul Techirghiol este în plină transformare, iar pe agenda de lucru a primarului localităţii, Iulian Constantin Soceanu, se află numeroase proiecte, precum şi demersuri menite să sporească veniturile la bugetul local.
 
De curând, Primăria oraşului Techirghiol a informat locuitorii că au obligaţia de a-şi declara bunurile mobile şi imobile, în vederea unei impozitări corecte a tuturor contribuabililor.
„Pentru ca, în anul 2018, Consiliul Local Techirghiol să poată stabili un nivel de impozitare accesibil pentru toţi locuitorii, este obligatoriu prin lege ca toţi contribuabilii să îşi declare bunurile mobile şi imobile şi să îşi achite taxele şi impozitele către bugetul local“, se menţiona într-o informare a administraţiei publice locale. Astfel, până pe data de 15 octombrie, toţi localnicii sunt aşteptaţi la sediul Primăriei din strada Victor Climescu nr. 24 pentru a-şi declara bunurile mobile sau imobile (terenuri, case, clădiri anexe, apartamente, garsoniere, maşini etc), în vederea impozitării.  
 
„Am recurs la acest anunţ deoarece, în urma analizelor efectuate, am constatat că o mare parte dintre concetăţeni nu figurează cu toate bunurile declarate la Taxe şi Impozite şi, din acest motiv, taxele şi impozitele locale stabilite anul trecut au suferit anumite modificări. Pentru a putea calcula un impozit corect şi normal faţă de toată lumea, este firesc ca fiecare să-şi declare ceea ce deţine în proprietate pe raza oraşului nostru. Noi avem o bază de date, iar după încheierea termenului dat pentru declararea bunurilor, vom demara o serie de acţiuni în vederea depistării celor care nu s-au conformat“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Se pare că autoritatea publică locală are deja semnale de la alte instituţii ale statului care confirmă faptul că unii locuitori din Techirghiol nu şi-au declarat toate bunurile mobile şi imobile achiziţionate - maşini, case, anexe etc., care nu figurează la Serviciul Local de Impozite şi Taxe, ceea ce reduce veniturile la bugetul local.

Cine nu se conformează... plăteşte 

Iniţial, termenul fixat pentru declararea corectă a bunurilor a fost 15 septembrie, dar administraţia locală a decis să le mai dea oamenilor un răgaz. Însă, pentru cei ce vor încerca să fenteze autorităţile locale, au fost prevăzute şi amenzi. Aşadar, ulterior datei de 15 octombrie, inspectorii Primăriei vor începe verificările în teren pentru a vedea dacă baza de date este conformă cu materialul impozabil din teren.
 
„În ceea ce îi priveşte pe cei care nu şi-au declarat bunurile mobile sau imobile (terenuri, case, clădiri anexe, apartamente, garsoniere, maşini etc). pentru a putea fi impozitate, vor fi aplicate măsurile legale, după cum urmează: plata impozitului pentru imobilul nedeclarat pentru ultimii cinci ani; amendă 700 de lei pentru nedeclararea imobilelor impozabile pentru persoanele fizice şi 2.800 de lei pentru persoanele juridice şi amendă 2.000 de lei pentru toţi cei care nu şi-au recepţionat lucrările până la expirarea autorizaţiei de construcţie. Îi asigurăm pe toţi locuitorii oraşului de o cheltuire eficientă şi în folosul comunităţii a banului public“, a concluzionat edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii