Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:34 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă lucrările la Grădiniţa nr. 7 10 blocuri de locuinţe din Cernavodă, reabilitate termic până la sfârşitul anului

ro

23 Jul, 2015 00:00 1119 Marime text
Primăria oraşului Cernavodă derulează proiecte importante în această perioadă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a ordonat cofinanţarea a trei lucrări de investiţii valoroase, de peste 1,7 milioane de lei, şi mult aşteptate de către cernavodeni: anveloparea blocurilor, extinderea reţelei de termoficare şi reabilitarea Grădiniţei nr. 7.

Până la sfârşitul anului 2015, 10 blocuri de locuinţe din Cernavodă vor fi reabilitate termic, prin Programul Naţional Multianual privind Creşterea Performanţei Energetice a Blocurilor de Locuinţe. Proiectul este finanţat cu 1,7 milioane de lei de M.D.R.A.P., iar bugetul local va cofinanţa aceeaşi sumă. Cele zece imobile sunt: bl. 23 din str. 24 Ianuarie, bl. H6 din str. Liliacului, bl. 4 din str. 24 ianuarie, bl. IAS din str. Pinilor, bl. 56 din str. M. Eminescu, bl.19 din str. 24 Ianuarie, Bl. 9 din str. Răsăritului, bl. H2 din str. Castanilor, bl. 12 din str. Răsăritului, bl. 34 din str. Crişan. În prezent, se desfăşoară procedura de achiziţie publică privind contractarea serviciilor de execuţie a lucrărilor, al căror termen de finalizare este 31 decembrie 2015.

Extinderea reţelei de termoficare


În următoarele 6 luni, ultimele două cartiere netermoficate din Cernavodă vor deţine o reţea nouă de termie. Proiectul este cofinanţat cu aproximativ 7,6 milioane de lei (prin Ordinul nr. 252/2015), reprezentând 70% din valoarea proiectului, la care Bugetul Local va contribui cu 30%. Conform programului, cele două zone de case (Releu Nord şi Sere) vor deţine circuite secundare şi puncte termice aferente extinderii reţelei de termoficare, PT7 ŞI PT46. Lucrările de investiţii au fost finanţate prin programul Termoficare 2006.
 
Până la sfârşitul acestui an, cartierul nou Releu Nord va avea propria grădiniţă.
 
Lucrările de construire a Grădiniţei nr. 7 (care au fost sistate de fosta administraţie locală) vor continua datorită unei noi finanţări, de 200 de mii de lei, de la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, reprezentând 70% din valoarea proiectului, iar 30% va fi contribuţia bugetului local. În această perioadă se derulează procedura de achiziţie a serviciului de execuţie a lucrărilor de construcţie, care au termen de finalizare până la 31 decembrie 2015. Grădiniţa va deservi două cartiere noi de case, întrucât copiii familiilor de aici erau nevoiţi să se deplaseze în alte zone, pentru a urma cursurile altor grădiniţe.
Cele trei proiecte de investiţii vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, iar Administraţia Publică Locală intenţionează să acceseze cât mai multe fonduri şi pentru următorul an.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii