Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:51 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Grădina, un şantier în lucru

ro

26 Oct, 2017 00:00 911 Marime text
Administraţia publică locală din comuna Gradina, cu fonduri proprii, de la Consiliul Judeţean Constanţa sau cu fonduri guvernamentale, efectuează diverse lucrări sau pregăteşte terenul pentru viitoarele investiţii pe care doreşte să le implementeze.
 
Dacă am cita-o pe Gabriela Iacobici, primarul comunei, „Grădina este un şantier în lucru“. Afirmaţia sa a fost argumentată imediat: „Am definitivat terenul de sport, lucrăm la sala de sport din curtea şcolii şi la o casă mortuară la Cheia, asemenea celei construite la Grădina, care este aproape gata“.
 
La sala de sport din localitate se execută lucrări la interior. Aici se vor practica sporturi precum volei, baschet, tenis şi vor fi organizate diferite activităţi culturale. De asemenea, elevii vor face orele de sport în noua sala multifuncţională, cu o suprafaţă de 242 de metri pătraţi, ce va fi dotată cu vestiare şi grup sanitar. Primarul comunei a specificat că această investiţie se realizează cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Inevitabil, în paralel, funcţionarii din Primăria Grădina au lucrat la documentaţia pentru cele patru proiecte mari aprobate în primă fază prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 şi care trebuie depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale până la finele lunii octombrie, astfel încât să poată primi finanţarea lor. Este vorba despre un proiect privind execuţia tramei stradale, evacuarea apei pluviale şi realizarea de accesuri spre curţi în comună, altul pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în satul Cheia, reabilitarea şi extinderea şcolii Gimnaziale nr. 1 din comună şi executarea imobilului în care urmează să funcţioneze un dispensar în satul Cheia.

Alimentarea cu apă şi, apoi, canalizare

Între timp, se lucrează la un alt proiect implementat prin PNDL 1. „Se lucrează intens şi avem muncitorii şi buldoexcavatoarele în comună pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă în Grădina, proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL1. Aproape 3.000 de metri liniari de conducte s-au introdus, se va fora un puţ şi urmează montarea bazinului de înmagazinare a apei. În luna decembrie vom afla şi câştigătorul licitaţiei organizate pentru proiectul privind reţeaua de canalizare din comuna noastră. În martie anul viitor cred că vom putea da şi ordinul de începere a lucrărilor“, a menţionat primarul Gabriela Iacobici.
 
Şefa administraţiei publice locale din Grădina a emis deja ordinul de începere a lucrărilor la o hală, un atelier şi un garaj, investiţie care se va realiza cu bani din bugetul local. „Acea hală mare va fi un garaj în care să adăpostim maşinile instituţiei, toate utilajele pe care le deţinem - buldoexcavatorul, tractorul, inclusiv maşinile şcolii. Lucrarea se va realiza din profiluri metalice şi până va veni iarna va fi terminată. Cert este că, la ora actuală, avem o grămadă de şantiere şi, în paralel, muncim la hârtii, documente, drumuri la Constanţa după fel şi fel de avize şi suntem doar zece oameni în Primărie, cu primar şi viceprimar“, a concluzionat Gabriela Iacobici.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii