Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:23 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clopoţelul a sunat în prima zi de şcoală şi la Ovidiu Investiţiile în educaţie, o prioritate pentru aleşii locali

ro

18 Sep, 2014 00:00 1369 Marime text
După o vară în care pentru cei mai mulţi distracţia a fost pe primul plan, clopoţelul a sunat din nou şi la Ovidiu! Elevii au păşit entuziasmaţi pragul şcolii, mulţi dintre ei vizibil emoţionaţi. De la cei mai mici boboci de la clasa pregătitoare, până la cei care au ajuns în ultimul an de liceu, fiecare simţea şi percepea distinct emoţia întâlnirii cu şcoala. Iar pentru ca drumul lor către tainele învăţăturii să fie cât mai lin, aleşii locali, în frunte cu primarul George Scupra, au avut grijă ca micuţii să aibă încă din prima zi a şcolii tot ceea ce au nevoie. Prezent, ca în fiecare an, la festivitatea de deschidere a şcolii, edilul-şef al oraşului Ovidiu a stat alături de părinţi şi bunici, observând cu atenţie bucuria de pe chipurile copiilor, cu atât mai mult cu cât se poate spune fără tăgadă că el însuşi a pus umărul pentru a le oferi copiilor oportunitatea unei educaţii solide.

 Şcolile din Ovidiu, igienizate şi reabilitate cu ajutorul Primăriei

Îmbrăcaţi în frumoasele uniforme şi ducând cu ei ghiozdanele preferate, şcolarii au păşit, aşa cum spune tradiţia, cu dreptul pragul noului an şcolar. Ceremonia de deschidere şi strigarea pentru prima dată a catalogului i-a adunat pe toţi, cu mic, cu mare, în faţa şcolii, unde primarul oraşului Ovidiu i-a privit pe elevi cu mândrie şi chiar cu nostalgie, amintindu-şi de perioada când el însuşi trecea prin emoţiile revederii cu profesorii şi colegii.

„Tot timpul am fost aproape de ei. Cred că merită mai mult. Toate şcolile noastre au fost reabilitate şi, aşa cum este normal, au toaletă în interior. Peste tot există bănci, catedră şi tablă nouă. Am alocat fonduri pentru montarea parchetului în câteva săli de clasă. Toată activitatea de curăţenie şi igienizare a fost realizată cu sprijinul administraţiei publice locale”, a precizat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, după momentul festiv. „Am realizat unele investiţii în segmentul de educaţie, pentru a impulsiona nu doar elevii, ci şi cadrele didactice pentru a depune eforturi susţinute în acest an şcolar. Ne dorim ca elevii noştri să aibă parte de rezultate bune la învăţătură, pentru ca pe viitor tinerii să-şi reprezinte cu mândrie oraşul în diverse împrejurări“, a mai pus edilul-şef de la Ovidiu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii