Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:38 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul Cultural din Mihail Kogălniceanu susţine talentul copiilor şi al tinerilor

ro

25 Jan, 2018 00:00 969 Marime text
De la un an la altul, tot mai mulţi copii şi tineri sunt atraşi de cursurile care se derulează în cadrul Centrului de Tineret din comuna Mihail Kogălniceanu. „Zilnic desfăşurăm activităţi culturale. Avem numeroase cursuri, cele mai atractive pentru copii şi tineri fiind cele ce presupun mişcare, mişcare artistică. Astfel, în cadrul Căminului Cultural din comună derulăm cursuri de balet, dansuri populare, dansuri turceşti, dansuri aromâne şi breakdance. Totodată avem şi cursuri corale, existând un cor în cadrul căruia activează 20 de copii“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, Costel Pariza, administratorul Căminului Cultural din comuna Mihail Kogălniceanu.
 
Potrivit acestuia, deocamdată se speră ca obiectivul să intre în administrarea Centrului de Tineret realizat printr-un proiect derulat în cadrul Zonei Metropolitane, după care activităţile vor fi mult mai intense. „Trebuie să facem nişte investiţii, eventual noi compartimentări, însă, până nu intrăm în administrarea Centrului de Tineret, nu avem voie să batem niciun cui. Ulterior, vom decide ce modificări, îmbunătăţiri şi compartimentări vom face, dar totul peste patru ani, deoarece obiectivul este realizat cu fonduri europene“, a subliniat administratorul Căminului Cultural din comuna Mihail Kogălniceanu, Costel Pariza.

Număr mare de participanţi la cursuri cultural-artistice 

„Toate cursurile pe care le derulăm sunt gratuite şi, pe parcurs, poate vom mai diversifica oferta, în funcţie de solicitările tinerei generaţii“, a ţinut să precizeze Costel Pariza. Astfel, la Dansuri populare sunt două grupe de 25 şi 26 de copii, la Dansuri tătăreşti există o grupă de 20 de persoane, la Dansuri aromâne sunt două grupe totalizând 50 de copii, la Breakdance sunt 30 de elevi, la Cor sunt 20 de fetiţe, iar la Balet sunt înscrise zece fetiţe. În sala unde se desfăşoară cursul de balet s-a realizat un perete cu oglinzi, aşa cum se impune. Totodată, se spera ca, după doi ani, să fie reorganizat Festivalul Naţional pentru Copii
„Mini Kids“.
 
„În funcţie de solicitări şi dacă se doreşte, nu excludem posibilitatea de a înfiinţa şi un curs unde copiii să poată învăţa să cânte la diverse instrumente“, a concluzionat Costel Pariza, administratorul Căminului Cultural din comuna Mihail Kogălniceanu.

 Se caută administrator pentru societatea de pază 

Înfiinţată în anul 2011, în conformitate cu Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, a bunurilor, a valorilor şi protecţia persoanelor, societatea MK Pază şi Protecţie SRL asigură paza obiectivelor de interes public din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu. În această perioadă, reprezentanţii Primăriei Mihail Kogălniceanu sunt în căutarea unui administrator în Consiliul de Administraţie al SC MK Pază şi Protecţie SRL, firma care se ocupă de paza obiectivelor de interes public din comună. Primarul Ancuţa Daniele Belu a precizat că aspiranţii la această funcţie pot depune dosarul complet, cu documentele solicitate, până în data de 30 ianuarie 2018 inclusiv, la secretariatul Primăriei Mihail Kogălniceanu, strada T. Vladimirescu nr. 42, în plic închis, iar pe plic se va menţiona „candidat pentru funcţia de membru în consiliul de administraţie al SC Servicii Publice de Mentenanţă Mihail Kogălniceanu SRL“, precum şi numele, prenumele, adresa de domiciliu, numărul de telefon şi adresa de e-mail.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii