Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:30 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica din satul Făclia, un vis pe cale de a deveni realitate

ro

08 Apr, 2015 00:00 1063 Marime text
Comuna Saligny va beneficia, în scurt timp, de un sediu nou şi mult mai mare al Primăriei şi al Consiliului Local. Pentru că vechea clădire, cu o vechime de aproape o jumătate de secol, nu asigura un spaţiu suficient, iar şedinţele de Consiliu Local erau ţinute în incinta şcolii din localitate, primarul a decis că este timpul pentru a da un „update“ sediului deja existent. „Au fost începute deja lucrările de la proiectul de extindere a sediului Primăriei, însă vremea nu permite acum să se lucreze la exterior, de aceea constructorul încă lucrează la interiorul clădirii. S-au făcut măsurătorile, iar după Paşti, când sperăm că şi vremea va ţine cu noi, se va putea interveni pentru a excava şi apoi pentru a turna fundaţia corpului nou al clădirii“, a explicat primarul Ion Beiu.

Astfel, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia locală va beneficia de o clădire cu o faţă complet nouă. Sediul va fi extins, urmând să se construiască noi birouri şi anexe. Contractul în acest sens a fost încheiat cu o sumă mai mică faţă de valoarea estimată, astfel că firma din Medgidia, Adfergen Comp SRL, va realiza pentru aproximativ 500.000 de lei lucrările necesare. Şi pentru ca bugetul local să nu fie afectat puternic, lucrările vor fi efectuate eşalonat, până la sfârşitul anului 2017, în funcţie de alocările bugetare, şi fără a se acorda plăţi anticipate.

În acelaşi timp, primarul se declară încântat de faptul că, în sfârşit, lucrările de la biserica din Făclia par că vor ajunge la final. „La biserică s-a ajuns cu lucrările la acoperiş deja, dar încă se mai lucrează, se fac ultimele finisaje, la interior. Oricum, noi avem încrederea că, până la începutul verii, toate lucrările vor fi gata. După finalizarea construcţiei, în funcţie de resursele băneşti avute la dispoziţie, vor fi achiziţionate şi scaunele şi alte obiecte de cult bisericesc. Construirea bisericii a presupus o investiţie de peste 700.000 de lei“, a declarat primarul Ion Beiu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii