Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:34 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii, eterna problemă a comunelor constănţene Alocările din fondurile europene, singura speranţă pentru Primăria Albeşti

ro

03 Apr, 2014 00:00 2046 Marime text
primaria albesti, gheorghe moldovan, fonduri europene, linii de finantare  Primăria Albeşti se află într-o situaţie aproape disperată.

Bugetul comunei este mult prea mic pentru lucrările care trebuie făcute, iar ajutorul Guvernului şi chiar al Uniunii Europene se lasă mult aşteptat. Primarul comunei, Gheorghe Moldovan, nu ştie încotro să se îndrepte pentru a face rost de bani pentru dezvoltarea comunei. Pentru el, cea mai bună soluţie rămâne tot accesarea de fonduri europene, deşi acest lucru implică liste lungi de aşteptare. „Nu putem face nimic. Aşteptăm să se deschidă noile linii de finanţare din perioada 2014 - 2020, astfel încât să putem depune proiecte pentru modernizarea comunei”. În afara lucrărilor de reparaţii şi reabilitare a căminului cultural din comuna Albeşti, care se află într-o stare avansată de degradare, alte proiecte prioritare se referă la asfaltarea străzilor din toate cele patru sate arondate comunei Albeşti: Arsa, Coroana, Cotu Văii şi Vârtop. Şi introducerea reţelei de canalizare se regăseşte în planurile administraţiei publice locale, dar nici pentru acest lucru nu s-au găsit, momentan, sumele necesare.

primaria albesti, gheorghe moldovan, fonduri europene, linii de finantare

„Reţeaua de canalizare măsoară şapte kilometri, conform planurilor din proiect, iar drumurile care necesită intervenţie şi asfaltare se întind pe o suprafaţă totală de 30 de kilometri. Însă nu putem să facem nimic până ce nu se va da drumul liniilor de finanţare şi vom depune proiectul în vederea atragerii de fonduri europene“, a spus şeful administraţiei locale din Albeşti, Gheorghe Moldovan. De asemenea, el a precizat: „Probabil, voi institui o corespondenţă aparte cu reprezentanţii Consiliului Judeţean pentru drumul DJ 339. În fiecare lună, voi trimite câte un memoriu CJC-ului, pentru a cere rezolvarea situaţiei drumului, care arată îngrozitor. Zilnic, trebuie să aducem copiii de la Coroana şi de la Arsa la şcoala din Albeşti, pe acest tronson de drum“, a adăugat primarul Moldovan.

Ti-a placut articolul?

Comentarii