Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:41 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Înainte de Congresul PSD, Adrian Năstase a reprimit o funcție importantă

ro

25 Sep, 2015 16:49 821 Marime text
 
PSD se pregătește de Congresul de luna viitoare, iar fostul președinte al partidului, Adrian Năstase, are interzis la politică. Însă, fostul premier are alte preocupări. El a fost reales președinte al Fundației Europene Titulescu (FET), fundație a PSD, de către Adunarea Generală a FET, reunită în ședință, potrivit știripesurse.ro.
 
Adunarea Generală a mai decis ca din Consiliul Fundației Europene Titulescu să facă parte, ca membri de drept, acad. Ionel Valentin Vlad — președintele Academiei Române și Bogdan Aurescu — ministrul Afacerilor Externe.
 
MAE face precizarea că ministrul este membru de drept al Consiliului FET, conform documentului constitutiv/statutului, calitate pe care o are şi presedintele Academiei Romane, indiferent cine ocupă temporar aceste funcţii de demnitate publică.
 
Vicepreședinți ai Consiliului au fost aleși academicienii Dan Berindei și Răzvan Theodorescu, precum și Florin Georgescu — prim-viceguvernator al Băncii Naționale. Printre membri figurează acad. Cătălin Zamfir — președintele Institutului Social Român, senatorul Titus Corlățean, ambasadorii Gheorghe Tinca și Paraschiva Bădescu, Laurențiu Guțică-Florescu — directorului Muzeului de Istorie Olt. Adunarea a decis includerea de noi membri în componența Consiliului FET, printre care Radu Boroianu — directorul Institutului Cultural Român, istoricul Liviu Țăranu, lect.univ. Bogdan Antoniu — Facultatea de istorie a Universității București, Radu Timiș — CEO Cristim și Adrian Ursu.
 
În funcția de secretar general al Fundației Europene Titulescu a fost reales Adrian Dobre.
 
În ședința Adunării Generale a mai fost prezentat raportul de activitate pentru perioada 1 decembrie 2011 — 15 septembrie 2015 și s-au făcut propunerile pentru activitățile viitoare ale fundației.
 
Membrii Adunării Generale au aprobat Planul de acțiune al fundației pentru perioada următoare, care prevede continuarea manifestărilor — dezbateri, conferințe, prelegeri — pe teme de actualitate din domenii precum relațiile internaționale, securitate și diplomație.
 
De asemenea, s-a decis consolidarea activităților fundației sub egida Centrului de cercetare recent înființat la FET în scopul studierii istoriei și al promovării tinerei elite academice, prin elaborarea și publicarea de studii și volume de documente referitoare la politica externă a României și situația internă a țării în perioada 1877-1989. Nu în ultimul rând, a fost aprobată derularea unor proiecte în parteneriat cu instituții din România și străinătate.
 
Premiul Internațional Nicolae Titulescu pe anul 2014 urmează a fi decernat, în cadrul unei ceremonii oficiale care se va avea loc în luna decembrie, ambasadorului Nicolae Ecobescu, pentru coordonarea seriei de volume România — Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii Războiului Rece, apărute sub egida FET.
Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii