Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro De câteva luni, Elena Ceauşescu lucrează în Parlament

ro

23 Nov, 2015 13:15 3575 Marime text
Elena Ceauşescu lucrează în Parlament şi nu oriunde, ci chiar în biroul pregătit special pentru soţia dictatorului Nicolae Ceauşescu. Nu este o glumă, ci o ironie a sorţii.
O tânăra în vârstă de 32 de ani pe care o cheamă Elena Ceauşescu a făcut un stagiu de practică în această vară la Parlament tocmai la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cabinet care, culmea, fusese pregătit pentru soţia lui Ceauşescu, Elena.
Tânăra stagiară este colaboratoare la biroul lui Zgonea în prezent.
Coincidenţele merg şi mai departe.
"Pe ambele bunici le chema Elena. Culme, pe soţul bunicii din partea tatălui îi chema Nicolae. Aşa că sunt nepoata Elenei şi a lui Nicolae Ceasuescu", povesteşte tânăra.
Nu a avut de suferit din cauza numelui, cu excepţia unor glume rautaciase la şcoală. Au existat momente în care s-a gândit să îşi schimbe numele, acum însă îi face plăcere să se prezinte aşa şi să vadă reacţiile pe care le stârneşte. Îin plus îi place faptul că toată lume reţine imediat cum o cheamă.
 
Elena nu ştie dacă ar fi avut avantaje în perioada comunistă datorită numelui, îşi aminteşte însă o întâmplare de acest gen:
"Nu cred că aş fi avut avantaje de pe urmă numelui pe vremea cealaltă, dar eram destul de mică - sunt născută în 1983. Îmi amintesc doar că aveam câţiva ani când tată a luat un Aro cu banii jos, faţă lista de aşteptare şi aprobări speciale. Târziu am aflat că asta era un lucru ieşit din comun", a spus Elena Ceauşescu.
Elena este originară din Râmnicu Vâlcea, iar la 19 ani a plecat în Grecia, apoi în Londra şi a revenit în ţară acest an. Acum este studentă la Politehnică, ea studiind Ingineria şi Managementul Afacerilor.


Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii