Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veronica Negreanu, atleta care concurează și la 90 de ani! Două noi titluri naționale și un record pentru constănțeancă (galerie foto)

ro

08 Sep, 2021 00:00 4586 Marime text
 

 
  • Veronica Negreanu a evoluat La Campionatul Național masters în probele de 100 m și 200 m.
  • La categoria 55 ani, Vicențiu Culea, din Cernavodă, a obținut trei medalii de aur și una de argint.
  • Iulică Alexe, legitimat o perioadă, în tinerețe, la CS Farul Constanța, a cucerit în cele șase probe în care a concurat cinci medalii de aur (cu două recorduri naționale) și una de argint.
 
Anii trec, dar atleta Veronica Negreanu, din Constanța, continuă să concureze în competițiile de atletism ale veteranilor, deși fostul medic se apropie de 91 de ani! La Campionatul Național în aer liber de la București, Veronica Negreanu s-a aliniat la startul a două probe, ducând o luptă cu sine însăși.
 
Multiplă campioană a României și deținătoare a mai multe recorduri naționale, Veronica Negreanu a concurat la categoria 90 ani, la 100 m și 200 m. A fost singura înscrisă la aceste probe, pe care le-a încheiat în 50,40 s, respectiv 1:31.99, acest al doilea timp reprezentând nou record național! Veronica Negreanu va împlini 91 de ani peste două luni, ea reprezentând în competiții CS Locomotiva București. O altă dobrogeancă, Nicoleta Ciortan, de la CSM Danubiu Tulcea, a ieșit campioană la competiția din București la 5.000 m, categoria de vârstă 40 de ani. 

 
„Sunt mulțumit“

 
În concursul masculin, Vicențiu Culea, din Cernavodă, dar legitimat la AC Atletic M&M Cosminele, a obținut trei medalii de aur și una de argint, la categoria 55 ani. Culea a ieșit campion la greutate, ciocan și ciocan greu și vicecampion la aruncarea discului. „După lungi așteptări, antrenamente de forță, tehnică și aruncări pentru patru probe - aruncarea discului (1,5 kg), greutate (6 kg), ciocan (6 kg) și ciocan greu (11 kg), am participat cu succes și am obținut 3 medalii de aur la ciocan greu, ciocan și greutate, iar la disc am obținut medalia de argint. Sunt mulțumit pentru rezultatele obținute! Pregătirea nu se oprește aici, întrucât, în luna septembrie, voi participa, în Albania, la Campionatele Balcanice de Atletism Master, la probele de aruncarea discului, ciocanului și a greutății. Sper să obțin locuri cât mai bune în aceste probe“, a declarat Vicențiu Culea.

 
Ploaie torențială și vânt puternic

  
Și Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, atlet care reprezintă în competiții ACS Run 4 Life Constanța, a avut succes la Naționale, cucerind medalia de aur la două probe. „S-a încheiat o nouă etapă din cadrul Campionatului Național de atletism Masters, cu o prezență numeroasă. Eu am luat startul în probele de 1.500 și 5.000 m, pe care le-am câștigat la categoria +55 ani. Au fost două curse bunicele, fiind un pic obosit fizic, în special în cursa de 5.000 m, care s-a desfășurat pe o ploaie torențială și vânt tare, iar pista devenind alunecoasă. Ca obiectiv următor este Campionatul Balcanic din Korca, Albania, din 17 - 19 septembrie, unde sper să obțin rezultate mai bune decât la Campionatul Național. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și au avut răbdarea să își piardă timpul cu mine la antrenamente“, a menționat Vasile Apetroaie.

Două medalii de aur i-au revenit și lui Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian și legitimat la ACS Romanian Masters Athletics București, care s-a impus în probele de 800 m și 1.500 m, categoria de vârstă +70 ani. 

 
Și Daniel Antonaru a obținut aurul

 
Un alt campion al Constanței la Campionatul masters din București a fost Daniel Antonaru (ACS Ultra Run Constanța), medaliat cu aur la 5.000 m, categoria de vârstă 40 de ani. De asemenea, au mai urcat pe podium Ștefan Nan (CS Farul Constanța) - argint la 5.000 m, bronz la 400 m și 1.500 m (60 ani); Dumitru Iftime (ACS Ultra Run) - argint la 5.000 m (65 ani) și Marius Valentin Saioc  (AC Atletic M&M Cosminele) - argint la lungime (45 ani).

 
De cinci ori campion, cu două recorduri

 
Totodată, Iulică Alexe, de la CS Mișcarea CFR București, dar legitimat o perioadă, în tinerețe, la CS Farul Constanța, a avut un nou campionat deosebit de reușit (la categoria 60 ani), obținând în cele șase probe în care a concurat cinci medalii de aur (cu două recorduri naționale) și una de argint! Iulică Alexe a devenit campion national la 400 m, 1.500 m (record national), 2.000 m obstacole (record national), triplusalt și înălțime, iar la lungime a fost vicecampion.  

Atletul veteran este din Teleorman, dar o perioadă a locuit şi la Constanţa, unde a ajuns prin prisma căsătoriei (soţia sa fiind constănţeancă). Cât a fost la Constanţa, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!

 
Podium și pentru tulceni

Medalii au obținut la București și trei reprezentanți ai CSM Danubiu Tulcea, Sorin Andrici (la categoria 45 ani), Ion Borisov (la 45 ani)  și Cornel Vasiliu (la 40 ani). Sorin Andrici, care e jandarm la Tulcea, a obținut argint la 800 m, bronz la 200 m, la 400 m și la lungime. Cornel Vasiliu a ieșit vicecampion la 1.500 m, iar Ion Borisov s-a clasat pe treapta a doua a podiumului la greutate și pe locul trei la 800 m.
 
La București au concurat și Alexandru Pop (CS Farul Constanța - la secțiunea 55 ani) - locul 4 la 5.000 m, Ciprian Gabriel Butaru (ACS Ultra Run Constanța, la 35 ani) - locul 4 la 5.000 m și Gheorghe Romașcanu (CS Farul, la 50 ani) - locul 5 la 800 m și 6 la 1.500 m.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ) - ZIUA de Constanța; galerie - Facebook (Vicențoiu Culea, Vasile Apetroaie, CS Mișcarea CFR București, Sorin Andrici).

Prima imagine este la Crosul Ziua Olimpică 2017, de la Constanța, în care Veronica Negreanu a primit un premiu special.

 
Citește și:
 
Atleta fără vârstă
La 88 de ani, Veronica Negreanu, din Constanţa, e din nou campioană naţională. Două titluri şi un record! (galerie foto)

 
La primul ei Campionat Naţional de masters, constănţeanca Andreea Dobre a devenit de trei ori campioană a României (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii