Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța atletism La 67 de ani, Coculeana Oltean - două medalii de aur și una de argint la Naționale. „Performanța nu are vârstă!“ (GALERIE FOTO)

ro

05 Mar, 2024 17:00 1432 Marime text

 Coculeana Oltean, alături de soțul ei, Ioan Oltean, și el profesor la CSS1 Constanța
 
  • Coculeana Oltean a obținut aurul național în probele de greutate și 400 m, iar argintul i-a revenit la 60 m.
 
Sala „Ioan Soter“ din București a găzduit întrecerile Campionatelor Naționale de atletism – Masters, ediție 2024, întrecere care le-a adus medalii și sportivilor de pe litoral.
 
Coculeana Oltean, de la CSM Constanța, a urcat de trei ori pe podium, la categoria F65, devenind de două ori campioană națională. „Coculeana Oltean a demonstrat încă o dată, la vârsta de 67 de ani, că este un adevărat exemplu pentru cei tineri, iar performanța nu are vârstă! Ea a concurat în trei probe, în care a reușit să câștige tot atâtea medalii, dintre care două de aur și una de argint! Felicitările noastre și mult succes în continuare! Hai Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
Șanse la podiumul mondial
 
Sportiva constănțeană a obținut aurul în probele de greutate (cu 9,76 m) și 400 m (cu 1,30,85), iar argintul i-a revenit la 60 m (cu 10,91 s). „Mă bucur că nu m-am accidentat, acum iau o pauză de recuperare de două - trei săptămâni. Am să mă pregătesc doar la greutate pentru Campionatul Mondial din Suedia, unde am șanse la o medalie“, a declarat Coculeana Oltean, care este și professor la catedra de atletism a CSS1 Constanța.
 
Veronica Negreanu, campioană la peste 90 de ani!
 
Din concurs nu a lipsit nici constănțeanca Veronica Negreanu, cea care, la peste 90 de ani, continuă să concureze în competiția națională a veteranilor! Veronica Negreanu, care e legitimată la CS Locomotiva București, a evoluat în proba de 200 de metri (F90) și a fost răsplătită cu medalia de aur, înregistrând timpul de 1:48.53.
 
„2024… Start… joc!“
 
La masculin, Dumitru Iftime (ACS Ultra Run Constanța) s-a întors de la concurs cu două medalii de aur, la 1.500 m (5:54.58) și la 3.000 m (12:41.30), la categoria de vârstă M65. „2024… Start… joc! (Și abia plecă «bătrânul»… Ce mai freamăt, ce metehne! Corpul clocoti de zgomot în genunchi, coloană, glezne… Ca potop ce prăpădește, ca o mare turburată - Numaidecât… concurența e ca pleava vânturată)“, a descris în versuri, original și nostim, Dumitru Iftime, concursul din capitală. 
 
„Ultimii mohicani“
 
De două ori a urcat pe podium și Gheorghe Romașcanu, de la CS Farul Constanța, care, la categoria 55 m, a ieșit vicecampion național la 800 m (cu 2:34.89), iar la 400 m a cucerit bronzul, cu 1:07.00. Totodată, Daniel Antonaru (ACS Ultra Run Constanța) și Vicențiu Culea (Axiopolis Cernavodă) au intrat în posesia medaliilor de argint, la 3.000 m (M45) - 9:59.12, respectiv la greutate (M60) - 10,37 m. „În tot ceea ce fac caut să fiu un exemplu pentru sportivii mei și să îi motivez pe drumul performanței! Felicitări, Viorel Savu (n.r. campionul de la greutate)! Felicitări, Viorel Gorgon (n.r. medaliatul cu bronz). «Ultimii mohicani»!“, a punctat Vicențiu Culea.
 
Iulică Alexe, de patru ori campion național
 
Iulică Alexe, sportiv legitimat la CS Mișcarea CFR București, dar care, în trecut, a reprezentat și CS Farul Constanța, a obținut cinci medalii (patru de aur și una de argint) la întrecerea veteranilor, la categoria M60. A devenit campion la României pe 2024 la 400 m (1:10.67), 800 m (2:35.99), lungime (3,36 m) și înălțime (1,35 m), iar vicecampion a ieșit la 200 m (31,99 s). „Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toate reușitele!“, a menționat Iulică Alexe.
 
La Naționale a concurat și soția acestuia, Daniela Alexe (CS Mișcarea CFR București), care a obținut două medalii, la F55: argint la lungime (2,10 m) și bronz la 800 m (5:25.09). Astfel că bilanțul familiei Alexe a fost de șapte medalii (patru de aur, două de argint și una de bronz).
 
Cât a fost la Constanţa, cu zeci de ani în urmă, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
Petronela Simiuc Burr a concurat la Mondiale
 
O altă reprezentantă a CSM Constanța, la senioare, Petronela Simiuc Burr (antrenor, Valentin Anghel), a evoluat în seriile probei de 1.500 de metri la Campionatul Mondial de atletism în sală, care se desfășoară la Glasgow, în Scoția. Sportiva a fost înregistrată cu al 25-lea timp (4 min. 18 sec. 52/100). „Pentru atleta noastră, cel mai bun rezultat al sezonului (indoor) este 4:14.91 minute, care figurează și ca record personal. Performanța a fost obținută pe 7 februarie, la un concurs desfășurat la Valencia. Petronela a alergat patru curse în ultimele 12 zile, complet diferite (1.500 m, ștafeta, 3.000 m si 1.500m cross) și se pregătește intens pentru viitoarele competiții. Hai România! Hai Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța, Coculeana Oltean, Vicențiu Culea, Iulică Alexe, Dumitru Iftime)
 
Citește și:
 
Atletism
Veterani de aur pe litoral. Coculeana Oltean, de trei ori campioană a României. Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii