Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Veronica Negreanu, de 91 de ani, printre participanții de la crosul popular organizat la evenimentul „Sport în Parc“ (GALERIE FOTO)

ro

23 May, 2022 15:37 1739 Marime text

  • Proiectul s-a derulat cu prilejul Zilelor Constanței.

Pentru două zile, Constanța a fost orașul sportului. Activitățile organizate în cadrul proiectului Sport în Parc, finanțat de către Primăria Constanța, au reunit peste 3.000 de participanți.

Bulevardul Tomis a fost transformat în bulevardul sportului, cu terenuri de baschet, mini-fotbal, tenis cu piciorul, badminton și diverse zone pentru alte activități de educație fizică și mișcare, în timp ce faleza Cazino s-a dovedit neîncăpătoare la ora la care s-a luat startul în crosul popular, se arată într-un comunicat.


Au fost peste 1.500 de participanți din șase țări: Italia, Grecia, Germania, Marea Britanie, Turcia și România, oferind întrecerii un caracter internațional. Aceștia au concurat pe o distanță de trei kilometri, de la Cazino până în Piața Ovidiu.

Nu a lipsit de la start nici veterana întrecerilor atletice din România, Veronica Negreanu, cea care, la vârsta de 91 de ani, încă este un participant active, atât la crosurile populare, cât și în întrecerile Federației Române de Atletism rezervate veteranilor.

Crosul a fost câștigat de către Carol Popa la masculin și Andreea Marcov la feminine, iar la întrecere au participat și tinerii cu nevoi speciale de Clubul Sportiv Arena Constanța, a cărui activitate este susținută prin intermediul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health.

La festivitatea de premiere organizată pe scena amenajată în Piața Ovidiu au participat primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul orașului, Ionuț Rusu, președintele European Culture and sport Organization, Valerio di Tomasso, prorectorul Universității Ovidius, Alexandru Bobe, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Florina Cristache, precum și reprezentanți ai Federației Române de Atletism sau ai Liceului din Sulmona, oraș înfrățit cu Municipiul Constanța.

Au fost de asemenea acordate premii pentru întrecerile sportive organizate pe terenurile amenajate pe Bulevardul Tomis, la baschet, mini-fotbal și tenis cu piciorul. Tot acolo au avut loc periodic sesiuni de inițiere sau lecții susținute de mai multe cluburi sportive.

Participanții au avut parte și de experiențe multimedia inedite, cu amintiri digitale oferite prin intermediul fotonomatului 360 grade.

Tot în cadrul proiectului s-a desfășurat și o întrecere de șah pentru copii și tineri.

Sport în Parc a fost un proiect finanțat de către Primăria Constanța, organizat cu prilejul Zilelor Constanței.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii