Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valu lui Traian Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, campion european la categoria +70 ani (GALERIE FOTO)

ro

24 Jan, 2023 09:57 1910 Marime text


O nouă performanță sportivă pentru atletul veteran Petru – Andrei Condurache, din comunva Valu lui Traian, județul Constanța.

Acesta a făcut parte cu succes din lotul României care a participat la Campionatul European de maraton rezervat categoriei masters, competiție desfășurată în Portugalia, la Funchal (Medeira).

Iar sportivul din Valu lui Traian a cucerit medalia de aur și titlul de campion european pe echipe, categoria de vârstă +70 ani.
 

Cine și-ar fi închipuit, când soțul meu, proaspăt ieșit la pensie după o viață de muncă la birou, s-a apucat de alergat pentru îmbunătățirea sănătății, că va ajunge sa fie selecționat să reprezinte România la campionatele europene și că i se va cânta Imnul Național? Nimeni! Nici măcar el. Medalie de aur și titlul de Campion European la proba pe echipe, categoria M70+. Bravooooo moșule! Suntem foarte mândri de tine!, este mesajul soției campionului, care e cel mai mare susținător al lui.

În ce privește cursa, dupa 30 de kilometri, atletul constănțean a avut probleme cu articulațiile de la genunchi și cu cea de la șoldul drept. A continuat să alerge și a parcurs ultimii 12 kilomtri cu dureri mari, dar, spre meritul lui, a terminat cursa. 

A fost o mândrie pentru soțul meu să facă echipă cu doi atleți de performanță, Stan Turcu, singurul atlet care a reușit performanța unui ultra-maraton montan de 172 de km, la varsta de 70 de ani, și Victor Ilie, care are la activ 330 de maratoane alergate pe șase continente, a mai spus Camelia Condurache, soția lui Petru - Andrei Condurache.


Sursa foto: Facebook (Camelia Condurache)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii