Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

ro

20 Apr, 2022 00:00 3090 Marime text

 
  • Sportivul legitimat la ACS Run 4 Life Constanța a concurat la categoria de vârstă 55 de ani și s-a impus detașat în fața celorlalți doi alergători care s-au clasat pe podium.
 
Campionatul Național masters de alergare 10 kilometri pe șosea, care s-a desfășurat în cadrul Semimaratonului Wizz Air București, a adăugat o nouă medalie de aur în bogatul palmares al atletului veteran Vasile Apetroaie, din Eforie Nord.
 
Sportivul legitimat la ACS Run 4 Life Constanța a concurat la categoria de vârstă 55 de ani și a câștigat proba în 40:06, impunându-se detașat în fața celorlalți doi alergători care s-au clasat pe podium și care au încheiat cursa cu 43:00, respectiv 46:34. Performanța lui Vasile Apetroaie este de subliniat, în condițiile în care vremea a fost câinoasă, iar el s-a confruntat cu probleme medicale, nefiind în plenitudinea forțelor fizice. „A fost extrem de greu din cauza vremii, cu vânt puternic, ploaie și lapoviță. S-au înregistrat 4 grade Celsius, dar termeratura resimțită era de 0 grade. A fost o cursă bună, dar puteam scoate un timp mult mai bun dacă nu alergam cu o accicentare mai veche la piciorul stâng. Oricum, competiția a fost reușită din punct de vedere organizatoric“, a declarat Vasile Apetroaie, care a participat acum la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea.
 
Înainte de cursa din capitală, alergătorul din Eforie Nord a concurat și la Maratonul Argonauților, de la Cheile Dobrogei, și, în ciuda durerilor de la picior, a reușit să ocupe locul întâi la categoria +50 ani și poziția a 11-a la general. Peste trei săptămâni, atletul veteran va alerga și la Maratonul de la Varna.        
 
Dumitru Iftime și Petru - Andrei Condurache, pe locul doi
 
La întrecerea din București, Dumitru Iftime (ACS Ultra Run Constanța) a ocupat locul doi (cu 50:14) la categoria de vârstă 65 de ani, iar aceeași poziție i-a revenit și lui Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian și legitimat tot la ACS Ultra Run Constanța, care a alergat la secțiunea 70 de ani și a încheiat cursa în 51:36. Totodată, Ionuț Petcu, legitimat la Atletic Cluj, dar constănțean de origine, a fost al șaselea la categoria 40 de ani.
 
Podium și pentru un fost sportiv al CS Farul
 
Nu în ultimul rând, Iulică Alexe, de la Mişcarea CFR Bucureşti, dar care are legătură cu Constanţa, făcând atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, a ocupat locul trei, cu 41:14, la 60 de ani. Cu ani în urmă, Iulică Alexe i-a avut colegi la CS Farul, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe (care e originar din Teleorman) a practicat la Constanţa şi fotbalul.
 
Record național pentru Nicoleta Ciortan
 
Categoria 45 ani a competiției feminine de 10 kilometri pe șosea i-a adus Marianei Nenu, de la ACS Ultra Run Constanța, locul șase, cursa fiind câștigată de Nicoleta Ciortan (CSM Danubiu Tulcea), sportivă care, cu 37:40, a doborât recordul național al probei!  
 
„Un concurs foarte frumos de viteză organizat de campioana olimpică Constantina Dițăla Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diță, în care fiecare a dat ce a putut, în condiții de ploaie, vânt și lapoviță. Pentru mine a fost ca un antrenament pentru următoarea cursă grea, de 6h, urmând a participa la Campionatele Naționale ale Poloniei. Ritmul a fost bun, cu foarte multe Elite lângă mine. Felicitări maxime tuturor câștigătorilor, organizatorilor, voluntarilor care au stat în ploaie și vânt (nu-ți venea să dai un câine afară din casă pe vremea aceea), mulțumesc frumos tuturor celor care mă iubesc și mă apreciază pentru tot ceea ce fac și oamenilor care sunt aproape de mine, mulțumesc frumos tuturor sponsorilor și celor care știu ce înseamnă performanța adevărată“, a fost mesajul Marianei Nenu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Vasile Apetroaie, Mariana Nenu, NIcoleta Ciortan, Clubul Sportiv Mișcarea CFR București)
 
Citește și:
 
Alergător veteran din Eforie Nord
Vasile Apetroaie a urcat pe podium la semimaratonul pe nisip din Bulgaria

 
Vasile Apetroaie, Nicoleta Ciortan, Nastasia Fotu
Constanţa şi Tulcea, rezultate deosebite la Maratonul Internaţional Varna


Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache
Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii