Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:34 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde va juca SSC Farul în retur? Marcel Lică - „Toţi ar vrea un stadion nou la Constanţa, care să intre în circuitul internaţional“

ro

30 Jan, 2018 00:00 4125 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa a evoluat în turul Ligii a 3-a la Techirghiol, stadionul „Farul“ fiind într-o stare precară, iar la Constanţa nefiind găsite alte soluţii
  
Dorinţa tuturor fariştilor - jucători, antrenori, conducători şi suporteri - e ca SSC Farul să evolueze la Constanţa, varianta ideală fiind stadionul „Farul“. Acesta nu poate fi folosit deocamdată, iar pentru returul de campionat, tot arena „Sparta“ din Techirghiol pare varianta cea mai plauzibilă.
 
Rămasă mult în urmă la capitolul infrastructură şi baze sportive, în comparaţie cu alte oraşe din ţară, unele mai mici şi cu potenţial inferior, Constanţa resimte acut nevoia unui stadion. Măcar un „Farul“ reabilitat, dacă nu unul nou (care e varianta ideală). Bătrâna arenă „Farul“ face obiectul unui demers oficial de preluare din partea Consiliului Local Constanţa, iar dosarul se află acum la Guvern. „Există un proiect de hotărâre de Guvern, înaintat către ministerele de resort, care pun avizele. În funcţie de răspuns, proiectul va intra în şedinţă de Guvern, când va decide acesta. A ajuns la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul de Finanţe şi la Ministerul de Justiţie. Se analizează dosarul, se fac demersurile necesare, iar când au toate avizele, se propune intrarea în şedinţă de Guvern, spre aprobare. Şi nu e numai stadionul Farul. Primăria municipiului Constanţa şi-a manifestat intenţia de a prelua şi baza Triunghi, şi terenul de rugby de la Badea Cârţan“, a explicat, pe 17 ianuarie a.c., Mariana Solomon, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Principala problemă care dă bătăi de cap

Pentru retur, SSC Farul are la dispoziţie arena din Techirghiol, dar nu încetează să se gândească şi la alte soluţii, la Constanţa, care însă e puţin probabil că se vor realiza. „Stadionul din Techirghiol e omologat pentru Liga a 3-a. E cert, îl avem la dispoziţie. Dar se fac eforturi şi cu stadionul de rugby din Constanţa şi e o discuţie chiar şi cu stadionul de fotbal Farul. Dar suprafaţa sa de joc a acestuia arată cum arată. Pentru omologare, probabil ar trebui să fie aplicate şi nişte restricţii în tribună, dar, chiar şi aşa, tot ar rămâne locuri suficiente pentru suporteri. Însă principala problemă care ne dă bătăi de cap e suprafaţa de joc. Să evoluăm în Constanţa ar fi ideal, dar pe un teren bun. Băieţii, suporterii, toţi îşi doresc foarte mult să se joace în Constanţa, dar unde?“, a spus Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul. Deocamdată, oficialii clubului nu au luat nicio decizie în privinţa arenei pe care va evolua formaţia. 

Arena de rugby nu poate găzdui şi meciuri de fotbal 

Încă din vara anului trecut, Răzvan Bota, preşedintele RCJ Farul Constanţa, a precizat însă că arena de rugby „Mihai Naca“ din Constanţa nu poate găzdui şi meciuri de fotbal în cadrul campionatelor oficiale. Astfel că această variantă pentru SSC Farul cade. Conducătorul clubului de rugby a explicat că disputarea partidelor de fotbal pe stadionul de rugby este pusă în imposibilitate din pricina problemelor tehnice (care apar pe terenul de joc atunci când se trece de la un sport la altul), dar şi a numărului mare de echipe de rugby care îşi desfăşoară activitatea pe respectiva arenă, cu tot ce decurge din aceasta. Potrivit unei hotărâri de Guvern din 2002, asupra stadionului „Mihai Naca“ are drept de folosinţă gratuită, până în 2051, RCJ Farul Constanţa.

„E dorinţa tuturor“

Revenind la problema unui stadion funcţional la Constanţa, Marcel Lică a subliniat că o arena nouă ar satisface dorinţa tuturor constănţenilor şi nu numai. „După ce preluarea stadionului Farul de către autorităţile locale va deveni realitate, în perioada imediat următoare va urma o igienizare, aşa cum s-a spus, astfel încât activitatea să se poată desfăşura în condiţii cel puţin decente, pentru toate echipele din Constanţa. Construirea unui nou stadion e dorinţa tuturor constănţenilor şi sunt convins că şi a Primăriei municipiului Constanţa, a Consiliului Judeţean Constanţa, a Ministerului Tineretului şi Sportului, a Companiei Naţionale de Investiţii sau a Federaţiei Române de Fotbal. Toţi ar vrea un stadion la Constanţa care să intre în circuitul internaţional“, a arătat Marcel Lică.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Editorial Bucureşti, Ploieşti, Cluj, Craiova… Pe când şi Constanţa?
 
Răzvan Bota, preşedintele RCJ Farul „E imposibil ca pe stadionul de rugby «Mihai Naca» să joace şi echipe de fotbal“

Ti-a placut articolul?

Comentarii