Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultramaratonistul Vlad Pop a pornit în cursa caritabilă de la Cluj-Napoca la Constanţa

ro

02 Mar, 2021 00:00 2931 Marime text
  • Demersul lui Vlad Pop urmăreşte să strângă cât mai mulţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU şi să facă cunoscută această cauză.
 

Ultramaratonistul clujean Vlad Pop a demarat luni cursa de la Cluj-Napoca la Constanţa, urmând a parcurge distanţa de 620 de kilometri în scop umanitar.

Vlad Pop este aproape de copiii care se confruntă cu probleme de sănătate, prin intermediul Asociaţiei Magic, cea care, în luna ianuarie a anului trecut, a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, proveniţi din familii care se confruntă cu dificultăți financiare, primesc, lunar, burse de 500 de lei, menite să-i sprijine să continue şcoala. Demersul lui Vlad Pop, acest ultramaraton de 620 de kilometri, urmăreşte să strângă cât mai mulţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU şi să facă cunoscută această cauză. Distanţa va fi parcursă pe traseul Cluj - Apahida - Târgu Mureș - Sighișoara - Bran - București (unde se va face o oprire la Magic Home) - Dragalina - Constanța (pe drumul vechi), estimându-se că sosirea pe litoral va fi în ziua a opta, după ce se vor fi parcurs câte 100 de kilometri pe zi.


„Încerc să fiu un exemplu”

„Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulţi oameni. Eu încerc să fiu un exemplu. Orice ajutor e binevenit. Se pot direcţiona în sprijinul copiilor cu probleme şi cei 2% (formularul se poate descărca de pe site-ul oficial al Asociaţiei Magic), iar companiile pot dona 20% din impozitul către stat. Avem putera de a schimba lucrurile, acesta este mesajul meu“, a precizat Vlad Pop, care e voluntar Magic Camp.

Sursa foto: Facebook (Sorin Florea)


Citeşte şi:

„Combustibilul magic” îi dă putere!
Ultramaratonistul Vlad Pop parcurge distanţa de la Cluj-Napoca la Constanţa în scop umanitar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii