Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultramaraton de 24 de ore Competiţie pe nisipul de la Mamaia, pentru o cauză nobilă

ro

20 Apr, 2017 00:00 2348 Marime text
Un eveniment special, un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care vor participa 20 de echipe, a câte 24 de concurenţi, va avea loc în staţiunea Mamaia, în zilele de 22 şi 23 aprilie a.c. 
 
Evenimentul sportiv, organizat de Centrul de Psihologie „Marea Neagră“, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU „Dobrogea“ şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii „Ovidius“ etc.

Participanţii vor alerga ziua şi noaptea 

Startul va fi dat sâmbătă 22 aprilie, la ora 10.00, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri. Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, medalie de finisher. În cele 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe. 

Copiii devin cercetaşi marini 

Pe timpul evenimentului, se vor organiza o serie de momente speciale, precum depunerea Promisiunii de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetaşi „Marea Neagră“. În urma acestui jurământ solemn, care va avea loc pe nisip, chiar la malul mării, copiii vor fi primi acceptul de a intra în rândul Cercetaşilor marini şi vor primi eşarfele şi cămăşile de cercetaşi. De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu vor lipsi: dansuri moderne şi street dance, muzică, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor. 

Fiecare echipă va alerga cu o torţă 

„Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, terminarea competiţiei fiind la 24 de ore faţă de startul ei.
 
Traseul concursului măsoară trei kilometri, distanţă pe care concurenţii o pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-şi ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize“, a declarat organizatorul principal al evenimentului sportive, psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat la World Festival Autism din Canada pentru unul dintre proiectele sale revoluţionarele dedicate copiilor autişti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii