Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Tenis de masă România a învins Franţa în semifinalele Campionatului European şi s-a calificat în finală

ro

02 Oct, 2021 15:13 2730 Marime text
  • Tricolorele au câştigat fără drept de apel, scor 3-0, sfertul de finală cu Luxemburg.

Echipa naţională feminină de tenis de masă a României dispută astăzi semifinala Campionatului European, competiţie care se dispută în România, la Cluj-Napoca.

Campioane continentale en-titre, româncele întâlnesc, de la ora 16.00, pentru un loc în finală, selecţionata Franţei, meciul fiind transmis în direct de Look Sport şi ETTU TV.

Echipa tricoloră îl are ca antrenor principal pe Viorel Filimon (Constanța), iar ca secund activează Elena Sebe, și ea din Constanța.

Din lot fac parte Eliza Samara (constănțeancă, dar legitimată la CSA Steaua București), Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Andreea Dragoman și Adina Diaconu.  
 

Campioanele europene au dominat sfertul de finală cu Luxemburg, pe care l-au câștigat cu 3-0, fără speranțe pentru adversarele care au produs surpriza în grupa G, în urma victoriei cu Rusia. Același trio de aur, Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Daniela Dodean Monteiro, a fost, din nou, la înălțime în BT Arena. Sportivele noastre au pierdut un singur set, au oferit siguranța și încrederea necesare pentru câștigarea trofeului de la Campionatul European pe echipe, seniori, de la Cluj-Napoca, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis de Masă. 


Sferturi de finală - România – Luxemburg 3-0
  • Bernadette Szocs - Sara De Nutte 3-0 (11-9, 11-5, 11-9)
  • Elizabeta Samara - Xia Ni 3-1 (11-7, 11-9, 4-11, 11-9)
  • Daniela Dodean Monteiro - Tessy Gonderinger 3-0 (11-7, 11-5, 12-10)
În concursul masculin, România, care e antrenată de constănţeanul Andrei Filimon (fiul lui Viorel Filimon), s-a oprit în sferturi, având în competiţie un parcurs apreciabil.   
   
Sferturi de finală - România - Suedia 1-3

Echipa națională masculină, antrenată de Andrei Filimon, și-a îndeplinit obiectivul la Campionatul European de la Cluj-Napoca 2021! Campionii noștri s-au luptat de la egal la egal cu unii dintre cei mai buni jucători ai Europei, care formează echipa medaliată cu bronz la ediția din 2019, Suedia. În sferturile de finală, România a pierdut, 1-3, un scor prea drastic pentru felul în care lucrurile au stat la masa de joc. Avem o echipă tânără, cu care ne mândrim și în care au fost introduși cei mai buni juniori ai Europei, Darius Movileanu și Eduard Ionescu, grup care a luptat fabulos, încă din primul meci al grupei și care a fost aproape de a-și asigura medalia, dacă ar fi făcut pasul în semifinale, este mesajul FRTM. 
Victoria zilei i-a aparținut clujeanului Rareș Șipoș, care, susținut de fanii din BT Arena, l-a învins pe numărul 8 mondial, Mattias Falck, multiplu medaliat la Campionatele Europene și Mondiale. De asemenea, Ovidiu Ionescu a ratat de puțin victoria cu Anton Kallberg, după ce a avut șanse de a închide seturile în primul meci, în timp ce juniorul Darius Movileanu a luat contact cu nivelul de top din Europa, în al patrulea meci. 


În grupe:
  • Grupa H, masculin: 1. România – 6p, 2. Slovenia – 5p., 3. Finlanda – 4p., 3. Luxemburg – 3p.
  • Grupa B, feminin: 1. România – 4p., 2. Italia – 3p, 3. Belgia – 2p.
 
UPDATE:
 
România a învins Franţa cu 3-0 şi s-a calificat în finală. În ultimul act, tricolorele vor întâlni Germania, partida pentru titlul european fiind programată duminică, 3 octombrie, de la ora 13.00.
 
România – Franţa 3-0

 
  • Elizabeta Samara – Prithika Pavade 3-1 (11-9, 11-8, 4-11, 11-7)
  • Bernadette Szocs - Jia Yuan 3-2 (11-6, 8-11, 5-11, 13-11, 13-11)
  • Daniela Dodean Monteiro - Pauline Chasselin 3-0 (13-11, 11-9, 11-4).

Calificare în finală și ce moment avem în față! Echipa națională feminină e la un singur meci de cucerirea celui de-al treilea titlu european consecutiv. România a învins Franța, cu 3-0, în a doua semifinală a zilei.
 
Duminică, de la 13:00, campioanele Europei își apără titlul, în meciul contra Germaniei, în BT Arena, din Cluj-Napoca, în direct pe Look Sport și ETTU TV.
 
Conduse cu aceeași măiestrie de antrenorul federal Viorel Filimon, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro au fost, din nou, la înălțime și au continuat parcursul impecabil început odată cu primul meci al grupelor. Sportivele noastre au încheiat meciul cu Franța în aplauzele spectatorilor, dar efortul de la masa de joc a fost enorm.
 
Elizabeta Samara a avut-o în față pe Prithika Pavade, care, la doar 16 ani, promite a fi una dintre sportivele importante ale Europei în viitor, în timp ce Bernadette Szocs a învins-o, în premieră, pe experimentata Jia Nan Yuan, meci la finalul căruia românca a fost vizibil emoționată. Nici durerea nu a putut-o împiedica pe Daniela Dodean Monteiro, care s-a accidentat în al doilea set. Totuși, campioana a strâns din dinți, după ce a primit îngrijiri medicale, și a închis meciul cu 3-0, se arată pe pagina de Facebook a FRTM.
  

  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Tenis de Masă)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii