Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Încă o jucătoare din Constanța campioană europeană la Cluj-Napoca. Elena Zaharia, aur la simplu!

ro

18 Sep, 2022 19:55 1438 Marime text
 

După Camelia Mitrofan, devenită campioană europeană Under-21 la dublu mixt, a cucerit medalia de aur la întrecerea continentală de la Cluj-Napoca o altă constănțeancă, Elena Zaharia, care a triumfat astăzi la simplu!
 
În finală, Elena a învins-o cu 4-3 (11-5, 11-8, 8-11, 12-10, 9-11, 10-12, 11-7) pe Franziska Schreiner (din Germania).

Anterior, Elena Zaharia obținuse o medalie (bronz) și la dublu mixt. 

Campioana Europei la simplu feminin U21 vine din România! Elena Zaharia a cucerit titlul continental la Campionatul European U21 Romstal Romania 2022!

Am asistat împreună la un nou moment istoric pentru tenisul de masă românesc, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, alături de publicul care a purtat-o pe jucătoarea noastră din Constanța spre topul european.

Hotărâtă, decisivă și cu abilitatea de a ieși cu bine din situațiile dificile, Elena Zaharia a învins-o pe o altă jucătoare valorosă, Franziska Schreiner, din Germania.

Campioana noastră dominat în prima parte a duelului, a făcut rapid 2-0 la seturi și a reușit să compenseze anumite greșeli de joc cu schimburi câștigate superb și cu un joc solid. Deși a ratat o minge de meci în setul al șaselea, la 10-9, Elena a fost cea care a celebrat urcată pe masa de joc!, este mesajul Federației Române de Tenis de Masă.


FRTM și European Table Tennis Union organizează Romstal U21 European Table Tennis Championships, întrecerea desfășurându-se în această perioadă la BT Arena din Cluj-Arena.
 
Din lotul național feminin al României fac parte și trei reprezentante ale Constanței, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia.
 
Constănțeanul Viorel Filimon este unul dintre cei doi antrenori ai acestui lot, iar constănțeancă este și Mioara Șincan, psihologul loturilor.
 
Totodată, municipiul de la malul mării este reprezentat și de Andrei Filimon, ca antrenor la lotul masculin.
 
Componența reprezentativelor tricolore pentru Euro este următoarea: la feminin - Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu. Rezervă - Tania Plăian. Antrenori - Viorel Filimon și Mihaela Șteff; la masculin - Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță, Eduard Ionescu. Rezervă - Dragoș Bujor. Antrenori: Andrei Filimon și Ionuț Seni. 


 
Până acum, România a obținut următoarele medalii:
 

  • Aur la simplu (Elena Zaharia)
  • Aur la dublu mixt (Andrei Istrate – Camelia Mitrofan)
  • Bronz la dublu mixt (Darius Movileanu – Elena Zaharia).
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a FRTM. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii