Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constanța. Elena Zaharia, patru medalii la Euro Gliwice 2023 „Suntem foarte fericiți, până la cer! Ne-am îndeplinit visul!“ (GALERIE FOTO)

ro

30 Jul, 2023 18:00 1165 Marime text
 
 
  • La Campionatul European Gliwice 2023, Elena Zaharia, sportivă cu dublă legitimare, LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - CSM Constanța, a obținut trei medalii de aur și una de bronz. 
 
La bogata zestre de medalii a României la Campionatul European de tenis de masă rezervat juniorilor Under-15 și Under-19, de la Gliwice (Polonia), au contribuit din plin și reprezentanții Constanței, sportivi sau antrenori și membri ai celorlalte staff-uri tricolore.
 
România a urcat pe podium de 17 ori, iar în concursul Under-19, unde au evoluat și Elena Zaharia, și Bianca Mei-Roșu, sportive cu dublă legitimare, LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - CSM Constanța, acestea au cucerit medalii la șase probe: aur la echipe (Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu), aur la simplu (Elena Zaharia), aur la dublu mixt (Elena Zaharia), argint la dublu feminin (Bianca Mei-Roșu), bronz la simplu (Bianca Mei-Roșu), bronz la dublu feminin (Elena Zaharia). 
 
La reprezentativa feminină U-19, Constanța a mai fost reprezentată de Elena Sebe (antrenor principal) și Mioara Șincan (psiholog), loturile fiind supervizate de Viorel Filimon, reputatul tehnician de pe litoral. De asemenea, la lotul feminin U-15 antrenor principal a fost constănțeanca Anamaria Sebe. 
 
Cu patru medalii obținute la Euro (trei de aur și una de bronz), în ultimul ei an la categoria de vârstă Under-19, Elena Zaharia este fericită pentru reușitele sale și ale restului colegilor și colegelor. „Suntem fericiți, mândri de noi. Vrem să le mulțumim tuturor oamenilor care ne sunt alături, tuturor din staff, antrenori, parteneri, familie, prieteni. Am avut niște finale dificile, un parcurs greu. Suntem foarte fericiți, până la cer, că ne-am îndeplinit visul. Mă bucur nespus că am reușit acest titlu în ultimul an de juniori. De bucurie, cred vă voi dansa vreo patru ore“, a declarat Elena Zaharia, după competiția din Polonia, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

Eduard Ionescu și Elena Zaharia

În această perioadă, Elena Zaharia și Eduard Ionescu, medaliat și el de patru ori la Campionatul European, participă la ediția a 9-a a Jocurilor Francofoniei, care se desfășoară la Kinshasa, în Republica Democratică Congo. Din delegația tricoloră mai fac parte antrenorul Viorel Filimon (CSM Constanța) și arbitrul internațional Mircea Șteff. „În Congo, se va auzi de patru ori Imnul României. Suntem pregătiți și de acest turneu. După Europene, găsim resurse de energie, asta e treaba noastră. Am intrat în horă, trebuie să jucăm“, a menționat Elena Zaharia, conform sursei citate.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Elena Zaharia, Federația Română de Tenis de Masă)
 
Citește și:
 
Tenis de masă Gliwice 2023
Noi medalii pentru Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, din Constanța, la Campionatul European
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii