Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga Campioana CFR Cluj a ratat șansa de a se apropia la un punct de Farul Constanța, prima clasată

ro

12 Dec, 2022 10:39 1463 Marime text
Imaginea fost preluată de pe pagina de Facebook „Fotbal Club CFR 1907 Cluj“.
  • CFR Cluj a jucat în deplasare cu FC Botoșani, o formație în suferință, care cedase cu 0-8 pe terenul Farului în etapa precedentă.

În condițiile în care Farul Constanța, echipa de pe primul loc în Superligă, a pierdut în etapa a 20-a, 0-4 pe terenul formației FC Botoșani, campioana en-titre CFR Cluj, urmăritoarea „marinarilor“ (a doua clasată), avea șansa să se apropie la un punct de echipa de pe litoral.

CFR Cluj a jucat în deplasare cu FC Botoșani, o formație în suferință, care cedase cu 0-8 pe terenul Farului în etapa precedentă. Cu un succes, CFR ajungea la 41 de puncte, cu unul mai puțin decât Farul, iar campioana mai avea și un meci în plus față de trupa constănțeană. La Botoșani a fost însă, suprinzător, 1-1, gazdele egalând în minutul 90+1, prin Dragu, după ce oaspeții erau în avantaj din minutul 28, grație reușitei lui Cvek. Formația clujeană a acuzat însă că golul lui FC Botoșani a fost neregulamentar, plecând de la un aut acordat greșit.  
   
Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!

„Ne pare rău că am pierdut două puncte mari, în ultimul minut. Nu mă așteptam să luăm gol. A fost o fază controversată, din păcate. Toți jucătorii s-au oprit, pentru că am avut un aut clar. Băieții au crezut că arbitrul va da aut pentru noi, însă nu a fost așa. Adversarii au profitat, au jucat repede și au înscris, cred că la singura ocazie mare pe care au avut-o. Nici noi nu am beneficiat de multe situații. În opinia mea, 1-0 pentru noi era rezultatul corect. Puteam însă și majora scorul, dar fotbalul e pe goluri. Îmi pare rău că a fost iar o greșeală de arbitraj, care ne-a dezavantajat. Nu e însă nicio echipă perfectă, niciun arbitru perfect. Voiam să câștigăm, dar nu aveam ce face. Se vede și oboseala, a fost al 37-lea meci pe casre l-am disputat și s-a simțit, mai ales în repriza a doua, când terenul a devenit foarte greu. După pauză, am căzut puțin, și din pricina terenului, iar ei au venit peste noi. Meciurile s-au strâns, noi am jucat la Constanța cam cu aceiași jucători. La finalul anului, vom ajunge la 60-70 de meciuri. Nu e ușor să gestionezi atâtea partide. FC Botoșani avea antrenor nou, dorință mare, iar, dacă, după pauză, jucam ca în prima repriză, am fi câștigat meciul“, a declarat Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

În aceeași etapă a 20-a, FCSB a jucat în deplasare contra Chindiei Târgoviște, formație pregătită de fostul antrenor al „alb-albaștrilor“, Toni Petrea. FCSB a continuat seria pozitivă și a înregistrat o nouă victorie, 2-0, goluriule fiind marcate de Radunovic (24 – din penalty) și Omrani (73), francezul fiind la prima reușită pentru FCSB. Pe lângă faptul că nu s-a putut baza pe portarul titular, Târnovanu, accidentat, FCSB a mai pierdut doi jucători, încă din startul meciului, în minutul 3, când Compagno și Olaru s-au lovit violent cap în cap la o fază și au ajuns la spital. Prin acest succes, FCSB a urcat pe locul trei în clasamentul intermediar, cu 35 de puncte și un meci în minus. „Încă o dată, echipa a dovedit că este bine pregătită, că-și dorește să aibă un drum foarte frumos și să meargă din victorie în victorie. Nu credeam că pe acest teren echipa poate să dea atât. Au fost fenomenali, fiecare compartiment a jucat foarte bine.  Băieții s-au dăruit, iar echipa a lăsat cea mai bună impresie. După cum a început meciul, credeam că avem o zi ghinionistă, având în vedere acea accidentare, dar băieții dovedesc că vor și sunt trup și suflet pentru acest club“, a declarat Leonard Strizu, antrenorul din acte al FCSB.
  
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Joi, 15 decembrie, de la ora 20.00, se joacă meciul FCSB – CFR Cluj, restanță din etapa a noua a Superligii.  

Rezultate etapa a 20-a: Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari 1-1, FC Hermannstadt – Farul Constanța 4-0, U Cluj – UTA 0-0, FC Botoșani – CFR Cluj 1-1, Chindia Târgoviște – FCSB 0-2. Restul partidelor se dispută după programul: luni, 12 decembrie – FCU Craiova – FC Argeș (de la ora 17.30), CS Mioveni – CS Universitatea (ora 20.30); miercuri, 14 decembrie – Rapid București – Petrolul Ploiești (ora 19.00).

Clasament: 1. Farul – 44p, 2. CFR Cluj – 41p (19m), 3. FCSB – 35p (19m), 4. Rapid – 34p (19m), 5. CS Universitatea – 32p (19m), 6. FC Hermannstadt – 30p, 7. Sepsi – 29p, 8. Petrolul – 29p (19m), 9. FC Voluntari – 25p, 10. FC Argeș – 22p (19m), 11. Chindia – 21p, 12. FC Botoșani – 21p, 13. FCU Craiova – 19p (19m), 14. U Cluj – 19p, 15. UTA – 18p, 16. CS Mioveni – 8p (19m).
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Eșec usturător pentru Farul Constanța
Gică Hagi - „Sper ca acest rezultat să ne aducă cu picioarele pe pământ“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii