Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Superliga 2022/2023 Care va fi ultima echipă calificată în Conference League, în urma celor două baraje?

ro

26 May, 2023 10:36 2410 Marime text

 
  • Învingătoarea din barajul FCU 1948 Craiova - FC Voluntari va întâlni în al doilea baraj pentru Conference League echipa de pe locul trei din play-off, CFR Cluj sau Universitatea Craiova.

În Superligă, s-a stabilit și campioana României, Farul Constanța (cu o etapă înaintea finalului întrecerii), dar mai este o necunoscută în zona europeană, echipa care va evolua în preliminariile Conference League, în urma a două baraje.
 
UPDATE:
 
Câștigătoarea primului baraj este FC U1948 Craiova, care a trecut la penalty-uri de FC Voluntari cu 5-4. După timpul regulamentar de joc și după prelungiri, scorul a fost 3-3. FC Voluntari a revenit senzațional de la 0-3, egalând la 3 (în 20 de minute) în inferioritate numerică, la ultima fază, și trimițând meciul în prelungiri!

Știrea inițială:
 
Primul baraj, cel din play-out, FC U Craiova 1948 - FC Voluntari, se va disputa vineri, 26 mai, de la ora 20.00, în manșă unică. Acestea sunt cele mai bune echipe din play-out care au obținut licența europeană. FC Voluntari este singura formația care nu a pierdut în play-out, având o serie de 13 meciuri la rând fără eșec (șase victorii și șapte egaluri)! De cealaltă parte, echipa din Bănie a terminat turneul play-out pe prima poziție și are șapte partide la rând în care nu a cunoscut înfrângerea. În ultimele 11 meciuri jucate acasă FCU Craiova 1948 are opt victorii, două remize și o singură înfrângere, 0-1 cu Petrolul Ploiești, pe 31 martie 2023. În duelurile directe dintre cele două echipe din actuala ediție de campionat, fiecare s-a impus acasă în sezonul regular (FC Voluntari - FC U Craiova 1948 1-0; FC U Craiova 1948 - FC Voluntari 2-1), iar în play-out a fost remiză, la Craiova, scor 3-3 (marcatori Bahassa, Chiţu, Bauza / Aliji, Nemec, Florea).
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!
 
„Suntem pregătiți să dăm totul pe teren cu Voluntari! Avem o misiune clară: să învingem“, este mesajul FC Universitatea 1948. „Trebuie să jucăm la victorie, pentru că altă șansă nu avem. Nu se joacă în două manse, să putem spune că mergem să scoatem un rezultat pozitiv la Craiova, după care să evoluăm acasă. Va fi destul de greu, dar avem un moral bun, astfel că jucăm cu încredere, încecând să mergem mai departe“, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenorul FC Voluntari.

La FC Universitatea 1948, un jucător, François Marquet, s-a despărțit de club, pe când altul, Vlad Blănuță, a fost transferat definitiv. „François Marquet și Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord privind încetarea contractului. Clubul îi mulțumește lui Marquet pentru tot efortul depus în tricoul Științei și îi dorește mult succes în următoarea provocare fotbalistică. Vlad Blănuță a fost transferat definitiv de către echipa noastră! Clubul nostru a ajuns la un acord cu Pescara privind transferul definitiv al lui Blănuță pentru suma de 250.000€ + 20% dintr-un viitor transfer“, se arată pe pagina de Facebook a grupării craiovene.
  
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Învingătoarea din barajul FCU 1948 Craiova - FC Voluntari va întâlni în al doilea baraj pentru Conference League echipa de pe locul trei din play-off, CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Cine va ocupa această poziție se va stabili în urma ultimei etape, a zecea, în care programul este:

Sâmbătă, 27 mai, ora 20.30 – FCSB – Rapid București
Duminică, 28 mai, ora 21.00 – CFR Cluj – Farul Constanța
Duminică, 28 mai, ora 21.00 – Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Clasament

1. Farul – 50p
2. FCSB – 46p
3. CFR Cluj – 42p
4. Universitatea – 40p
5. Rapid – 35p
6. Sepsi OSK – 26p.
 
Partidele CFR Cluj – Farul Constanța și Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au fost programate în aceeași zi și de la aceeași oră întrucât joacă echipele care luptă pentru locul 3. 
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Grație câștigării titlului de campioană, Farul va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor.

„Ne pregătim de cupele europene, nu neapărat de Liga Campionilor, întrucât această competiție este un obiectiv foarte greu de atins și suntem conștienți. Dar e păcat să nu încercăm. După sărbătorirea titlului, pentru noi începe o perioadă de gândire, să facem lotul de anul viitor. Bineînțeles că vom trata meciul cu CFR Cluj cu seriozitate, întrucât ne obligă parcurul pe care l-am avut până acum în acest sezon. După care ne vom ocupa de lot, vom vedea dacă vor pleca jucători, iar dacă da, trebuie să aducem în locul lor. După terminarea campionatului, începe cea mai intensă perioadă de muncă pentru noi“, a spus Gică Popescu, președintele Farului. Echipa de pe litoral a anunțat deja primele două transferuri pentru noul sezon, atacanții Rivaldinho și Nicolae Carnat.

În cele trei meciuri de până acum din acest campionat cu CFR Cluj, Farul a câștigat două (3-1 în deplasare în turul sezonului regular și 1-0 la Ovidiu în turul din play-off), iar campioana din ediția trecută - unul, 3-0 pe litoral (în returul turneului regular).  
 
Vezi oferta Superbet pentru derbiul cu CFR Cluj!

În urma rezultatelor din etapa a noua a turneului play-out, ultimul din campionat, s-a stabilit configurația finală a zonei de retrogradare directă și de baraj a Superligii. Astfel, ultimele două clasate, CS Mioveni și Chindia Târgoviște, au retrogradat direct, iar la baraj merg UTA și FC Argeș, barajele de promovare / menținere fiind UTA - Gloria Buzău și FC Argeș - Dinamo. Au promovat direct în Superligă Poli Iași și Oțelul Galați.

FCSB este vicecampioana ediție 2022/2023 a Superligii și va evolua în turul doi preliminar din Conference League.
 
Cine se va impune în barajul FC U 1948 Craiova / FC Voluntari – CFR Cluj sau Universitatea Craiova se va califica de asemenea în turul doi preliminar al Conference League, acolo unde va evolua și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, formația care a câștigat Cupa României
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sura foto: Farul Constanța
 
Citește și:


Campioana Farul Constanța. Denis Alibec, emoții mari la finala cu FCSB
„Voi fi cel mai cuminte de acum înainte, nu voi mai lua roșu“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii