Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Jucătorul meciului! Michael Omoh, primul fotbalist care înscrie pentru două echipe în sezonul curent

ro

27 Jan, 2022 00:00 2130 Marime text

 
  • Michael Omoh a marcat de două ori în partida în care a debutat la Farul Constanța în Liga 1.
  • Jucătorul nigerian a fost declarat jucătorul meciului cu FC U Craiova 1948 și a fost inclus în echipa ideală a etapei.
  • În etapa viitoare, „marinarii“ vor întâlni în deplasare Academica Clinceni, ultima clasată.
 
La debutul într-un meci oficial pentru Farul Constanța, în partida de pe teren propriu cu FC U Craiova 1948 (câștigată de gazde cu 3-2), jucătorul nigerian de atac Michael Omoh (transferat pe litoral în această iarnă) a avut o evoluție excelentă, încununată de două goluri, primul (cu care „marinarii“ au deschis scorul) venind în urma unui șut de la 25 de metri la vinclu!
 
La finalul partidei, deţinătorii drepturilor TV şi Liga Profesionistă de Fotbal l-au desemnat pe fotbalistul de 30 de ani cel mai bun jucător al confruntării. De asemenea, Omoh a fost inclus în echipa etapei a 22-a, prezentată la finele rundei de către LPF. „A avut un debut fantastic la Farul, cu două reuşite în poarta adversă. Este primul jucător care înscrie pentru două echipe în sezonul curent, în dreptul său fiind şi un gol pentru Academica“, se arată pe site-ul oficial al Ligii.
 
„A fost bine. E un sentiment deosebit să fac parte din acest club important. Mă așteptam la un debut pozitiv, poate nu atât de bun, dar apreciabil. Sunt foarte bucuros, a fost incredibil. Am fost votat omul meciului probabil pentru cele două goluri, dar întreaga echipă a muncit mult. A fost un efort colectiv. Am și suferit în repriza a doua, după 3-0 la pauză, dar se întâmplă, e fotbal. Trebuie să învățăm din fiecare meci, e o lecție. De obicei, nu primim goluri multe, așa că trebuie să vedem unde am greșit și să reparăm. Oricum, cel mai important e că am câștigat. Trebuie să luptăm în fiecare partidă“, a declarat Michael Omoh, pentru Farul TV.
 
Echipa ideală a etapei a 22-a este: Vâlceanu (Gaz Metan) - Racovițan (FC Botoșani), I. Cristea (FCSB), Ferreira (FC Argeș) - C. Deac (CFR Cluj), Papa (FC Botoșani), Al. Crețu (Universitatea Craiova), V. Gheorghe (FCSB) - Buziuc (CS Mioveni), Debeljuh (CFR Cluj), Omoh (Farul). Antrenor, Ilie Poenaru (Gaz Metan).  
 
Ca și ceilalți implicați în meciul de la Ovidiu, și Michael Omoh a suferit din pricina vremii rele. „A fost foarte frig. Eu am jucat și în Suedia, în nordul Europei, dar acum cred că am evoluat într-una dintre cele mai friguroase zile din viața mea. În repriza a doua, nici nu mă mai puteam mișca. Vremea a fost incredibilă. Ultima data când am marcat două goluri într-o partidă a fost în Suedia, cu mai mult timp în urmă, am dat atunci trei goluri“, a arătat fotbalistul nigerian, conform sursei citate.
 
În clasament, Farul se află pe ultimul loc care duce în play-off, șase, cu 35 de puncte, având zece victorii, cinci egaluri și șapte înfrângeri în 22 de partide, golaveraj 26-15. În etapa viitoare, „marinarii“ vor înrtâlni în deplasare Academica Clinceni, ultima clasată, cu 11 puncte. Partida a fost programată sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 17.00. Academica Clinceni este echipa de la care a venit Omoh la Farul.
 
„Fiecare meci e greu, de luptă. Trebuie să ne pregătim bine și să nu considerăm că partida va fi ușoară pentru că adversarul e pe ultimul loc. Sperăm să câștigăm“, a spus jucătorul care a evoluat la Academica între iulie și decembrie 2021.         
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
  
Citește și:
 
Farul Constanța, mișcări „gândite bine“ pe piața transferurilor. „Ne interesează foarte mult acest tip de jucător“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii