Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt pregătit“ Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, vorbeşte despre următorul pas din cariera sa

ro

12 Apr, 2019 00:00 1515 Marime text
Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul şi internaţional al României, a avut multe realizări în ultimul timp, atât la echipa de club, cât şi sub tricolor, iar interesul echipelor din străinătate pentru el este ridicat. Gică Hagi, tatăl lui Ianis şi managerul tehnic al FC Viitorul, a şi declarat că, din vară, tânărul de 20 de ani va fi greu de ţinut la echipa constănţeană.
 
„Ştiu că sunt curtat. Sunt pregătit pentru următorul pas. Sper să vină cât mai devreme şi să ajung la nivelul la care mi-am dorit de mic. Dar, până la finele sezonului, voi fi 100 la sută angrenat în munca echipei, ca să ne îndeplinim obiectivele: în campionat să ne clasăm la final în primele trei, iar în Cupă să ajungem în finală şi să o şi câştigăm, de ce nu?“, a declarat Ianis, pe marginea unei eventuale plecări a lui de la FC Viitorul.
 

Se bucură că a fost decisiv

 
Tânărul mijlocaş de creaţie se bucură că-şi poate ajuta echipa, prin evoluţii care se dovedesc decisive. „Ne-am îndeplinit primul obiectiv, acela de a ne califica în play-off. Nu mai avem nicio presiune. De asemenea, am ajuns în premieră în semifinalele Cupei. Suntem unde ne-am dorit. Sperăm să profităm de avantajul luat în prima manşă şi să ne calificăm în ultimul act. În play-off, e extrem de dificil să câştigi în deplasare. Mă bucur că am fost decisiv şi că mi-am ajutat echipa. Acesta este rolul meu, ca decar, să creez pentru jucătorii din faţa mea, să ofer pase decisive şi, din când în când, să mai dau câte un gol. Încerc meci de meci să fiu decisiv“, a precizat căpitanul FC Viitorul.
 

„Aşa am fost obişnuit de mic“

 
Ianis a subliniat că la formaţia de pe litoral lucrurile sunt bine stabilite. „Este o muncă de echipă. Fiecare jucător intră pe teren ştiind ce are de făcut. Asta am lucrat de la începutul sezonului. Sistemele le ştim foarte bine şi asta s-a văzut în meciurile cu Sepsi şi Astra. Jucătorii care n-au prins multe minute până acum în acest sezon au intrat şi au dat randament“, a menţionat Ianis, care e foarte fericit şi că a făcut pasul la echipa naţională mare a României. „După evoluţii bune la tineret, cu o calificare la Campionatul European, îmi doresc din ce în ce mai mult să joc şi să şi încep partide la reprezentativa mare. Aşa am fost obişnuit de mic şi pentru aceasta muncesc. Încerc să devin un jucător de bază la echipa naţională şi uşor-uşor să fiu decisiv şi la seniori“, a mai spus Ianis Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
„Construit să fie lider“. Ianis Hagi e căutat de multe echipe Gică Hagi - „Va fi foarte greu să-l mai ținem din vară încolo“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii