Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:15 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Staţiunea Mamaia, în haine de sport Peste 400 de iubitori ai mişcării s-au înscris până acum la festivalul TriChallenge

ro

27 Jul, 2016 00:00 1016 Marime text


Pe 10 septembrie a.c., Mamaia va fi gazda celei de a opta ediții TriChallenge. Staţiunea îmbracă hainele sport şi primeşte în centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani. Lacul Siutghiol, bulevardul Mamaia (din Năvodari până la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada şi plaja, toate vor fi însufleţite de peste 1500 de participanţi care vor înota, vor pedala şi vor alerga.
 
Triatlonul îmbină în mod armonios cele 3 discipline sportive (înotul, ciclismul și alergarea). Nu este doar un sport, ci și un stil de viață. Se spune despre triatloniști că sunt o comunitate aparte unde prietenia și sportivitatea sunt la mare preț. De 7 ani, evenimentul oferă experiențe sportive bogate tuturor participanților care aleg să își petreacă un weekend în mișcare alături de oameni care împart aceeași pasiune. Până acum, s-au înscris deja peste 400 de participanți.

Trei componente

În 2016, provocarea este dusă mai departe, atât la nivel național, cât și internațional, în cadrul TriChallenge. Va fi un eveniment sportiv complet din toate punctele de vedere, pentru toți participanții (profesioniști și amatori din țară și de peste hotare). După două ediții speciale, în care TriChallenge a fost gazdă pentru Cupa Europeană (în 2014) și Cupa Europeană Premium (în 2015), unde s-au întrecut unii dintre cei mai buni triatlonişti profesionişti din lume, anul acesta evenimentul ia o pauză de la aventura organizării acestei competiţii. Se va concentra pe dezvoltarea curselor dedicate sportivilor amatori și copiilor, cu o infrastructură de concurs la cele mai înalte standarde, cu un accent sporit pe partea de entertainment și suport oferit participanților. TriChallenge se va desfășura și anul acesta sub forma unui festival, având trei componente: competiția dedicată amatorilor și sportivilor profesioniști la Super Ligă, TriKids - aquatlon și duatlon pentru copii şi crosul de seară „Beach Run“.

Evenimentul este Grand Final

Amatorii vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Este deja o tradiție ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță maximă, cu trafic oprit, pe o suprafață plată sută la sută şi cu trasee diferite (pe bulevardul Mamaia), iar înotul se face în lacul Siutghiol, fiind foarte potrivit și pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon. Probele individuale sunt: supersprint (400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare), sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare), proba olimpică (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare). Probe de echipă: ştafeta sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare), ştafeta olimpică (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare). Înscrierile sunt deschise și se fac pe site-ul oficial, www.trichallenge.ro.

Copiii se întrec la aquatlon şi duathlon

Festivalul TriChallenge Mamaia va continua cu evenimentul dedicat copiilor și va curprinde două probe: aquatlon (înot şi alergare) şi duatlon (alergare şi bicicletă). La întrecere se vor putea înscrie copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. Tot sâmbătă, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire. Acesta va închide practic seria întrecerilor sportive şi va deschide festivitatea de premiere.

Ti-a placut articolul?

Comentarii