Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul joacă al doilea meci de „acasă“ în Liga a 2-a la Călărași Ion Barbu - „Mi se pare penibil ceea ce se întâmplă!“

ro

18 Aug, 2018 00:00 2631 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanța, nou promovată în Liga a 2-a, susține sâmbătă meciul din etapa a treia de campionat, întâlnind, de la ora 11.00, Academica Clinceni.

Meciul o are pe SSC Farul gazdă și se dispută la Călărași, echipa constănțeană neputând folosi în continuare stadionul „Farul“. În precedentele două etape, formația de pe litoral a înregistrat o victorie, 4-1 „acasă“ (la Ovidiu), și o înfrângere, 2-4 în deplasare cu UTA. Același bilanț, de trei puncte după două meciuri, îl are și Academica: 1-2 în deplasare cu CS Mioveni și 5-0 acasă cu Daco-Getica București.

Se pare că totuși nu se vrea“

„Venim după o înfrângere la Arad. Un meci nu prea reușit din partea noastră. Am primit golurile foarte ușor. Am vizionat săptămâna aceasta partida cu UTA și am văzut greșelile comise, pe care am încercat să le corijăm în antrenamente. Partida cu Academica e foarte importantă pentru noi. Întâlnim o echipă bine pregătită, care are în lot mai mulți tineri împrumutați de la FCSB. Ne gândim însă doar la victorie și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm. După cum bine știți, nu jucăm la Constanța, ci la Călărași. Mi se pare penibil ceea ce se întâmplă! Într-un oraș așa de mare precum Constanța să nu se poată găsi soluții ca o echipa de Liga a 2-a să poată juca acasă. Nu pot să cred că nu există o soluție. Nu știu care sunt problemele, dar, din păcate, trebuie să jucăm meciurile considerate pe teren propriu în țară, să cutreierăm toată țara. Mi-e greu să spun cine nu dorește SSC Farul la Constanța, dar se pare că, totuși, nu se vrea. Asta e clar, nu? Dacă s-ar vrea, nu cred că nu s-ar putea găsi soluții. Următorul meci de acasă ar fi posibil să se joace oriunde. Însă cei care iubesc fotbalul ar vrea să ne vadă pe Farul, acolo unde vrem să jucăm și noi“, a declarat Ion Barbu.

O nouă întâlnire cu cele patru structuri sportive

Potrivit informațiilor oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, luni, 13 august a.c., la sediul DJST, a avut o nouă întâlnire cu cele patru structuri sportive care se pregătesc la stadionul Farul, SSC Farul, AS CS Farul, Academia Farul și ACS Performer, și s-a alcătuit un nou program de antrenamente la complexul sportiv din str. Primăverii. „Celor patru structuri li s-a comunicat clar că se fac doar antrenamente, după care Direcția a oferit un comunicat în acest sens”, a spus Mariana Solomon, directorul executive al DJST Constanța. În comunicat se menționează că „activitatea sportivă de fotbal, atletism, precum şi a altor discipline sportive în Complex Stadion «Gheorghe Hagi» se realizează doar pentru pregătirea sportivilor (antrenamente), nu pentru activitate competiţională, deoarece baza sportivă prezintă multiple probleme“.

Antrenament la un stadion, duș la alt stadion!

Antrenorul SSC Farul a subliniat că echipa se confruntă cu multe probleme, care însă nu le-au răpit „marinarilor” optimismul. „Sunt probleme, dar încercăm să trecem peste ele. Facem antrenamente la stadionul Farul, duș la stadionul de rugby (n.r. la arena „Mihai Naca”, aflată la mică distanță), mai facem câte o recuperare în mare, iar lunea ne ajută cei de la Portul cu o recuperare. La Liga a 2-a avem probleme mai mari din punct de vedere organizatoric decât la Liga a 3-a. E bine însă că avem suporterii alături de noi. Au venit și la Arad, la sute de kilometri, în număr mare. Sperăm ca la Călărași să fie și mai mulți, că e mai aproape. Suntem în continuare optimiști, dar trebuie să scăpăm de problemele de la echipă”, a declarat Ion Barbu.
Tehnicianul constănțean are dificultăți de lot pentru partida de la Călărași, neputându-se baza pe stoperii titulari din meciul trecut, Roumadi și Frâncu, ambii confruntându-se cu probleme medicale.

Doumbia se simte la SSC Farul ca acasă

„Sunt nou la echipă, dar am fost acceptat foarte bine. Mă simt ca acasă la SSC Farul. Vreau să dau totul, meci de meci, pentru echipă”, a spus Madikaba Doumbia, un mijlocaș central născut în Franța, la Paris, pe 19 iunie 1993, care a cules aprecieri pentru evoluțiile sale de până acum de la SSC Farul.

Încearcă să se detașeze de problemele de la club

„Partida cu Academica se anunță foarte grea. Venim după o înfrângere și trebuie să câștigăm. Să avem o mentalitate puternică și să ne facem jocul nostru obișnuit. Nu trebuie să ne gândim că, în ultimul meci, Academica a câștigat cu 5-0, ci trebuie să ne gândim la noi. Am marcat mult în cele două etape, dar trebuie să fim mai atenți pe faza defensivă. Încercăm să stăm cât mai departe cu mintea de ce se întâmplă în afara terenului, de problemele cu care se confruntă clubul. Faptul că avem carențe de pregătire poate fi și un handicap și se poate simți pe termen lung, însă trebuie să compensăm prin ambiție și dăruire”, a punctat fundașul Ciprian Dombrovoschi.

Georgian Păun speră la un debut cu victorie

„Aștept de mult clipa debutului la SSC Farul. În prima etapă am fost suspendat, iar în a doua accidentat. Sper ca primul meci oficial la această echipă să coincidă cu o victorie. Sper ca experiența mea să ajute SSC Farul să-și îndeplinească țelurile. Eu am venit la Constanța cu un scop clar, dacă se poate, să ajungem în prima ligă. E o situație complicată la Constanța, cu două echipe cu numele de Farul și cu multe probleme, care mă depășește, dar trebuie să se rezolve totul. Plecăm clar cu un mic dezavantaj că nu jucăm la Constanța meciurile de pe teren propriu. Dar și așa important e să dăm totul și să câștigăm fiecare meci. N-am știut exact situația de la Constanța, am venit pentru că Farul e un nume în fotbalul românesc. Am refuzat alte echipe ca să ajung la SSC Farul. Am considerat că e bine pentru mine să vin aici. Va fi un campionat strâns, iar cine va dovedi mai mare constanță va avea câștig de cauză la final”, a spus și Georgian Păun.

Etapa a început ieri

Etapa a treia a Ligii a 2-a a început ieri, cu meciurile Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu 2-1 și CS Mioveni - CS Balotești 3-0, iar restul confruntărilor, în afară de disputa de la Călărași, se joacă după programul: sâmbătă, 18 august - Dacia Unirea Brăila - UTA, Daco-Getica București - Sportul Anagov (toate, de la ora 11.00), Aerostar Bacău - Chindia Târgoviște (ora 13.00), Ripensia Timișoara - ACS Poli Timișoara (ora 15.30); duminică, 19 august - FC Argeș - Metaloglobus București (ora 13.00), U Cluj - Energeticianul (ora 15.00) și ASU Poli Timișoara - Luceafărul Oradea (ora 18.00).

Clasament: 1. Petrolul - 7p, 2. Energeticianul - 6p, 3. CS Mioveni - 6p, 4. Chindia - 6p, 5. FC Argeș - 4p, 6. Sportul Snagov - 4p, 7. Ripensia - 4p, 8. Pandurii - 4p, 9. Academica - 3p, 10. SSC Farul - 3p, 11. U Cluj - 3p, 12. UTA - 3p, 13. Daco-Getica - 3p, 14. Dacia Unirea - 1p, 15. Aerostar - 1p, 16. Metaloglobus - 1p, 17. ACS Poli - 1p, 18. Luceafărul - 1p, 19. ASU Poli - 0p, 20. CS Balotești - 0p.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii