Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spania. Ionuț Băluță, tot mai sus în boxul profesionist „Sunt foarte motivat, pentru a urca pe cele mai înalte trepte“ (video)

ro

02 Jul, 2020 00:00 5615 Marime text
  • În luna martie, Ionuț Băluță l-a învins la Dubai pe TJ Doheny, fost campion mondial IBF.
  • Aceasta e cea mai importată victorie de până acum la profesioniști a boxerului din Năvodari.
  • Ionuț a reluat pregătirea, după pandemie, și se antrenează pentru noi victorii mari.
 

Victoria extraordinară a lui Ionuț Băluță, realizată la Dubai. în luna martie a acestui an, contra irlandezului TJ Doheny (numărul 6 mondial și fost fost campion mondial IBF), îl motivează și mai mult în boxul profesionist pe pugilistul din Năvodari.

Multiplu campion al României la amatori, Ionuț Băluță (26 de ani) a plecat din ţară în Spania acum cinci ani, hotărât să-și facă un nume în boxul profesionist. S-a lansat în circuit, a crescut de la meci de la meci și a urcat treaptă cu treaptă, până la marea victorie împotriva lui Doheny, în cel mai important meci al năvodăranului de la profesionişti, de până acum. Ulterior, pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, și pe sport, și pe box, însă, de curând, Ionuț a reluat pregătirea și are „foame“ de noi succese deosebite. „Am început pregătirea pentru meciurile ce vor urma! Sunt foarte motivat pentru a urca pe cele mai înalte trepte. Munca mea va da mereu randament!“, a declarat Ionuț Băluță. Acesta a dezvăluit că a primit și ofertă de a boxa pentru titlul mondial, în luna octombrie 2020, însă nu a acceptat. „Momentan, nu sunt pentru centura mondială. Îmi mai trebuie câteva meciuri, să prind mai multă experiență. Vreau să câștig centura, nu să mă duc pentru bursă sau în vacanță“, a precizat boxerul din Năvodari. 
 

I-a administrat a doua înfrângere

Sportivul constănțean a boxat cu irlandezul de 33 de ani TJ Doheny la categoria 56 kg. Doheny era un pugilist care, până la disputa cu „Il Capo“, aşa cum i se spune în ring năvodăreanului, avea 22 de victorii (16 prin KO) şi un singur eşec. Doheny s-a stabilit în urmă cu peste zece ani în Australia și este situat foarte bine în clasamentele profesioniste, ocupând locul 6 mondial în ierarhia boxrec, 2 la WBC, 4 la IBF şi 7 la WBO. Băluţă i-a administrat însă a doua înfrângere, după o victorie la puncte (78-74, 78-74, 77-74), decizie unanimă, la capătul a opt reprize!

Sursa foto: Facebook (Ionuț Băluță)

Citește și:

Micul gigant! Victorie uriaşă a lui „Il Capo“ la profesionişti Boxerul Ionuţ Băluţă, din Năvodari, a învins, la Dubai, un fost campion mondial (galerie foto + video)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii