Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionul! Boxerul Ionuț „Il Capo“ Băluță, câștigător al centurii WBC International la categoria supercocoș

ro

23 May, 2022 00:00 2170 Marime text
 
Imaginile au fost preluate de pe contul de Facebook al lui Ionuț Băluță.
 
  • Ionuț Băluță l-a învins la puncte pe englezul Brad Foster, într-o partidă disputată la Londra, sportivul originar din Năvodari fiind declarat în unanimitate câștigătorul partidei.
 
Pugilistul Ionuț Băluță, originar din Năvodari, dar care se află și se pregătește de mai mulți ani în Spania, și-a împlinit visul: a ajuns în vârful piramidei în boxul profesionist.
 
Având numele de ring „Il Capo“, Ionuț (28 de ani) a cucerit titlul vacant WBC International la categoria supercocoş, după ce l-a învins la puncte pe englezul Brad Foster, într-o partidă disputată la Londra. Sportivul din Năvodari a fost declarat în unanimitate câștigătorul partidei. Adversarul său are 24 de ani, e fost campion european al Marii Britanii şi al Commonwealth-ului la categoria supercocoş, având în palmares 14 victorii (cinci prin KO), două înfrângeri şi două egaluri. De cealaltă parte, Ionuț Băluță a obținut cu această ocazie al 15-lea succes la profesioniști (trei prin KO). „Multumesc tuturor care au avut încredere în mine, așa cum am promis centura WBC International îmi aparține!“, a postat Ionuț Băluță pe Facebook.
 
Anul trecut, boxerul român a cucerit și centura europeană WBO la categoria supercocoș, la capătul unei confruntări care a fost considerată meciul anului în boxul românesc, în care Băluță l-a învins (prin KO în repriza a treia), tot la Londra, pe irlandezul David Oliver Joyce.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ascensiunea continuă!
Ionuț Băluță l-a învins pe David Oliver Joyce și a cucerit titlul european WBO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii