Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micul gigant! Victorie uriaşă a lui „Il Capo“ la profesionişti Boxerul Ionuţ Băluţă, din Năvodari, a învins, la Dubai, un fost campion mondial (galerie foto + video)

ro

10 Mar, 2020 00:00 6867 Marime text

Plecat din ţară în Spania acum cinci ani, boxerul din Năvodari Ionuţ Băluţă (multiplu campion al României la amatori) s-a lansat peste hotare în circuitul profesionist, urcând treaptă cu treaptă până la o mare victorie, realizată la Dubai, contra irlandezului TJ Doheny, numărul 6 mondial. Acest succes extraordinar îi oferă carierei profesioniste a lui Băluţă largi perspective.
 
În vârstă de 26 de ani, Ionuţ Băluţă l-a întâlnit, în cel mai important meci al său de la profesionişti de până acum, la categoria 56 kg, pe irlandezul de 33 de ani TJ Doheny, fost campion mondial IBF! Un pugilist care, până la disputa cu „Il Capo“, aşa cum i se spune în ring năvodăreanului, avea 22 de victorii (16 prin KO) şi un singur eşec. Doheny s-a stabilit în urmă cu peste zece ani în Australia și este situat foarte bine în clasamentele profesioniste, ocupând locul 6 mondial în ierarhia boxrec, 2 la WBC, 4 la IBF şi 7 la WBO. Băluţă i-a administrat acum a doua înfrângere, după o victorie la puncte (78-74, 78-74, 77-74), decizie unanimă, la capătul a opt reprize!
 

Sacrificii, lacrimi, sânge, transpiraţie

 
„Dedic această victorie familiei mele. Am demonstrat încă o dată că pot boxa la cel mai înalt nivel. M-am ţinut de cuvânt. Am făcut spectacol. Il Capo a venit cu surpriza. TJ Doheny era favorit la casele de pariuri, dar eu am fost mai bun. Numele Ionuţ Băluţă s-a auzit peste tot în lume, iar de acum înainte se va auzi mereu. Cu această victorie foarte importantă, muncită, am urcat în topul mondial, iar acum sunt pe locul 15! Voi munci de două ori mai mult şi voi demonstra că mă pot bate cu orice adversar. Uşor-uşor, voi ajunge unde am visat. Cu această victorie, mi se vor deschide porţile către titlul mondial. Sunt aici datorită mie, graţie muncii pe care am depus-o. Sacrificii, lacrimi, sânge, transpiraţie. Le mulțumesc foștilor colegi din lotul național pentru susținere. Năvodari și Constanța aduc mari rezultate pentru România. Simona Halep a câștigat la Dubai în februarie, iar eu în martie. Hai, România!“, a fost mesajul lui Ionuţ Băluţă, care, în urma acestui meci, a ajuns la 13 victorii (două prin KO) la profesionişti în 15 partide!
 

„Vreau să te văd cu mâinile sus şi centura pe masă!“

 
Însemnătatea victoriei lui Ionuţ Băluţă a fost subliniată şi de nume grele din sportul de contact din România. Campion mondial la kickboxing, fost boxer, Amansio Paraschiv i-a transmis lui „Il Capo“: „Vreau să te felicit, Stivene, pentru toată munca depună şi pentru un meci greu pe care l-ai câştigat 100% cu sudoarea şi devotamentul tău Eşti unde ţi-ai dorit de mic copil şi mă bucur enorm pentru tine, frăţioare! Acum urmează greul. Spor la muncă şi vreau să te văd cu mâinile sus şi centura pe masă!“. 
 

Celelalte meciuri

 
În celelalte 14 partide susținute la profesioniști, Ionuț Băluță a întâlnit următorii adversari: în 2016 - Fernando Suarez (victorie), Victor Villanueva (victorie), Jefferson Vargas (înfrângere - la puncte), Franklin Varela (victorie), Luis Espinoza (victorie); în 2017 - Jefferson Vargas (victorie), Edwin Tellez (victorie), Amelio de Arcos (victorie - prin KO), Fred Cordeiro (victorie - prin KO), Sebastian Perez (înfrângere); în 2018 - Jose Aguilar (victorie), Yerzhan Zalilov (victorie); în 2019 - Oscar Vinicio Nunez (victorie), Kyle Williams (victorie). 
 
Sursa foto: capturi YouTube
 
Citeşte şi:
 
Ionuţ Băluţă susţine un nou meci în Spania „Mi-ar plăcea să boxez la Năvodari pentru o centură“ (galerie foto)

„El Capo“, al doilea KO la rând Ionuţ Băluţă l-a învins la box profesionist, în Spania, şi pe Fred Cordeiro

Boxerul Ionuţ Băluţă, victorie prin KO la profesionişti, în Spania

„El Capo“, o nouă victorie la profesionişti Boxerul Ionuţ Băluţă l-a învins în Spania şi pe Edwin Tellez (galerie foto)

Ionuţ Băluţă, primul meci la profesionişti, în Spania I se spune „El Capo“. E boxerul campion din Năvodari (galerie foto)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii