Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep se duelează miercuri cu Anett Kontaveit pentru intrarea în careul de ași al Australian Open

ro

29 Jan, 2020 00:00 2383 Marime text

Simona Halep continuă cursa de la ediția din acest an a Australian Open, miercuri, 29 ianuarie, jucând în sferturile de finală, pentru calificarea în semifinale! Aflată pe locul 3 în lume, iar de luni, grație parcursului deosebit de la primul turneu de Mare Șlem al sezonului, urmând a urca pe poziția secundă în ierarhia WTA, campioana din Constanța o va întâlni în sferturi pe Anett Kontaveit (Estonia, 31 WTA). Confruntarea va începe la ora 2.00 (ora României) a zilei de miercuri și va fi transmisă în direct de Eurosport. Acesta va fi al treilea meci dintre cele două din circuitul profesionist, Simona conducând cu 2-0. Precedentele două dispute au avut loc în 2017, la Miami (unde constănțeanca s-a impus cu 6-3, 6-0) și la Roma (succes cu 6-2, 6-4). Câștigătoarea partidei Halep - Kontaveit se va duela în penultimul act cu învingătoarea din partida Garbine Muguruza (Spania, 32 WTA) - Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 30 WTA).


Simona Halep a trecut o singură dată în cariera sa de până acum de sferturi la Australian Open, în 2018, când a disputat finala, pierdută însă cu 6-7, 6-3, 4-6 în fața danezei Caroline Wozniacki, la capătul unei partide care a durat aproape trei ore. În optimile ediției din acest an de la AO, Halep a dispus cu 6-4, 6-4 de Elise Mertens (Belgia, 17 WTA), în vreme ce a Anett Kontaveit învins-o pentru calificarea în sferturi pe Iga Swiatek (Polonia, 56 WTA) scor 6-7, 7-5, 7-5.


Simona Halep a câștigat toate meciurile jucate până acum la Antipozi în două seturi, însă și Kontaveit este în formă, trecând de Astra Sharma, Sara Sorribes Tormo și Belinda Bencic (Elveția, 7 WTA). De ultima a dispus, în turul trei, cu un categoric 6-0, 6-1! În prima semifinal de la Australian Open se vor întâlni Ashley Barty (nr. 1 WTA) și Sofia Kenin (nr.15 WTA).


Sursa foto: Instagram (Simona Halep)


Citește și:

UPDATE Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open

UPDATE Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open, după o victorie clară cu Yulia Putintseva

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii