Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep - Iga Swiatek, în optimi la Australian Open! Campioana din Constanţa îşi poate lua revanşa

ro

13 Feb, 2021 00:00 3858 Marime text
 
  • Simona Halep şi Iga Swiatek se întâlnesc pentru prima oară după meciul de anul trecut de la Roland Garros, câştigat clar de poloneză.
  • Constănţeanca s-a calificat în optimi la Australian Open după ce a învins-o pe Veronika Kudermetova.
  • Iga Swiatek a trecut în 16-imi la primul turneu de Mare Şlem al anului de Fiora Ferro. 
 
Simona Halep a avansat vineri în faza optimilor de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, unde o va întâlni pe poloneza Iga Swiatek, cea care, la Roland Garros 2020, a eliminat-o pe constănţeancă tot în optimi.
 
În turul trei de la AO (16-imi de finală), campioana din Constanţa a trecut de Veronika Kudermetova (Rusia, 36 WTA), în două seturi, scor 6-1, 6-3. În celelalte două tururi, Simona le-a eliminat pe Ajla Tomljanovic (Australia, 72 WTA) - în faza a doua, scor 4-6, 6-4, 7-5 (constănţeanca având o revenire de senzaţie în setul decisiv, în care a fost condusă cu 5-2), şi pe Lizette Cabrera (Australia, 140 WTA) - în runda inaugurală, scor 6-2, 6-1. „Un mulţumesc special fanilor! Runda a patra, venim!”, a fost mesajul Simonei Halep de pe Facebook după partida cu Veronika Kudermetova.   
 

Marea surpriză de la Paris

 
La câteva ore după această confruntare s-a aflat şi adversara din optimi a Simonei: Iga Swiatek (17 WTA)! Poloneza a trecut în turul trei de Fiora Ferro (Franţa, 46 WTA), scor 6-4, 6-3, şi astfel duelul de la ediţia de anul trecut a Roland Garros se va reedita acum. Swiatek (19 ani) a învins-o atunci pe Simona cu un categoric 6-1, 6-2, producând o mare surpriză, în condiţiile în care se întâlneau locul doi mondial (şi principală favorită la Paris) cu sportiva de pe poziţia a 54-a în ierarhia WTA. Astfel că Simona este dornică de revanşă şi are prilejul de a o obţine acum, la Antipozi. Meciul este programat duminică, 14 februarie, de la ora 10.00 (ora României).  
 

„M-a distrus!”

 
Scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Iga Swiatek este 1-1. „Iga Swiatek m-a distrus la Roland Garros (n.r. finalmente, poloneza a şi câştigat turneul), de aceea partida de acum e o mare provocare. Mă sim excelent, am mare încredere în mine, fiind conştientă că trebuie să joc un cu totul alt tenis faţă de meciul de la Roland Garros de anul trecut”, a declarat Simona. Scorul duelurilor dintre cele două este 1-1. „Sper ca acum să jucăm mai mult decât la precedentele două partide”, a spus şi Swiatek. Primul duel dintre cele două s-a înregistrat în 2019 la Roland Garros (tot în optimi), iar Simona s-a impus atunci de o manieră categorică, cu 6-1, 6-0.
 

Ce optimi mai sunt pe partea aceasta de tablou

 
În turul întâi la Australian Open, Iga Swiatek a trecut de Arantxa Rus (Olanda, 77 WTA), scor 6-1, 6-3, iar în runda secundă a eliminat-o pe Camila Georgi (Italia, 79 WTA), cu 6-2, 6-4. Cine va câştiga meciul Halep - Swiatek se va duela apoi în sferturi cu învingătoarea din partida Aryna Sabalenka (Belarus, 7 WTA) - Serena Wiliams (SUA, 11 WTA). Pe partea de tablou a Simonei, celelalte două optimi sunt Garbine Muguruza (Spania, 14 WTA) - Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA) şi Su-Wei Hsieh (Taipeiul chinezesc, 71 WTA) - Marketa Vondrousova (Cehia, 20 WTA). Învingătoarele din aceste două partide se vor întâlni apoi în sferturi.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Simona Halep a acces în optimi la Australian Open, după ce a învins-o pe Veronika Kudermetova

Editorial
În zi de grație! Când buturuga mică răstoarnă carul mare


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii