Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În zi de grație! Când buturuga mică răstoarnă carul mare

ro

05 Oct, 2020 00:00 4212 Marime text
  • Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA) a învins-o categoric, scor 6-1, 6-2, pe Simona Halep (29 de ani, 2 WTA), în optimile Roland Garros.
  • Tânăra din Polonia s-a impus după numai o oră și șapte minute de joc.
  • Campioana din Constanța venea după 17 victorii la rând (un record pentru cariera sa).
 

Am așteptat cu nerăbdare meciul Simonei Halep de duminică, din optimile de la Roland Garros, contra tinerei din Polonia Iga Swiatek, sperând la o nouă victorie a campioanei din Constanța.

Simona venea după 17 meciuri câștigate la rând în acest an (record în cariera sa de până acum), după trei turnee în care triumfase în 2020 (Dubai, Praga și Roma) și după un parcurs impecabil la Paris până în optimi, cu trei victorii clare, toate obținute în două seturi, rapid, fără drept de apel.

Simona era, așadar, marea favorită a meciului. Cea mai în formă jucătoare de tenis a momentului, în plină maturitate sportivă, la 29 de ani, aflată pe locul 2 în clasamentul mondial, contra unei sportive de 19 ani, de pe locul 53 WTA, este adevărat talentată și foarte promițătoare și care lăsase o impresie frumoasă până acum la Grand Slamul parizian.

Dar calculul hârtiei nu s-a mai respectat de data aceasta, iar surpriza s-a produs, victoria aparținându-i polonezei! Mai mult, Swiatek s-a impus cu un scor zdrobitor, 6-1, 6-2, în numai o oră și șapte minute de joc! Aceasta după ce, anul trecut, tot în optimile de la Roland Garros, Simona o învinsese pe Iga cu 6-1, 6-0!

De la 6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo (Spania, locul 70 WTA), 6-3, 6-4 cu Irina Begu (România, 72 WTA) și 6-0, 6-1 cu Amanda Anisimova (SUA, locul 29 WTA) - rezultate înregistrate până duminică, la Roland Garros - la 1-6, 2-6 cu Iga Swiatek! Simona a pierdut și a ratat și șansa de a reveni pe primul loc al ierarhiei mondiale, dacă s-ar fi impus la Roland Garros.
Simona nu a găsit antidotul la jocul foarte bun al sportivei din Polonia, aflată în zi de grație, și astfel s-a ajuns la deznodământul de duminică. Dezamăgire pentru dubla câștigătoare de Grand Slam, însă acesta e sportul, făcut din victorii, dar și din înfrângeri. Câștigi (iar Simona a făcut-o de atâtea ori până acum), dar mai și pierzi. Inclusiv ea s-a aflat în carieră în situația de a învinge, și la un scor categoric, o adversară mai bine clasată. Sunt zile și zile. Iar cea de duminică nu a fost a Simonei.


Citește și:

Simona Halep, eliminată în optimile turneului de la Roland Garros




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii