Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-au prezentat lotul şi aspiraţiile RCJ Farul și-a propus să se oprească doar în finala campionatului (galerie foto)

ro

22 Mar, 2013 00:00 2821 Marime text
Echipa de rugby RCJ Farul Constanţa şi-a prezentat ieri lotul pentru sezonul 2013/2014 al Superligii Naţionale şi şi-a expus planurile pentru un campionat în care nu vrea să se oprească decât în finală. Din lot fac parte 34 de jucători, obiectivul fiind calificarea în play-off şi apoi disputarea finalei. „Sunt mulţumit de stadiul în care ne aflăm, deşi au fost voci care dădeau clubul ca şi închis. Mă bucură atitudinea tuturor celor din jurul Farului, care au lăsat orgoliile la o parte şi şi-au dat mâna. Suntem în echipă completă, iar lotul ne dă speranţe că, deşi va fi greu, ne putem îndeplini obiectivul sezonului de faţă. Această nouă echipă cere răbdare, iar noi dorim ca în câţiva ani să luăm titlul cu ea. Încercăm să susţinem şi echipele de copii din tot judeţul, pentru a produce tinere talente pentru Farul.

De asemenea, ne-am revizuit şi strategiile de marketing, de imagine şi de atragere a publicului la stadion”, a declarat Cristinel Dragomir, preşedintele RCJ Farul. Din staff-ul conducător mai fac parte Marius Puşcaşi (director executiv), Florian Constantin (director administrativ) şi Dragoş Drăghiţă (director de marketing). Problemele tehnice le revin antrenorului principal Mircea Paraschiv şi secundului său, Dan Badea. „Anul trecut, am avut jucători şi nu am avut echipă. În acest sezon, băieţii au înţeles că reclădim nişte principii. Rugby-ul înseamnă tenacitate, seriozitate şi muncă. Le mulţumesc celor care au inimă. Duminica, suntem nişte actori de bună calitate”, a arătat Florian Constantin, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa.
 
Şeful Poliţiei constănţene este fan al rugbyului
 
La conferinţa de prezentare a noului Farul au participat şi Elena Frîncu (fostul şef al DJST Constanţa, în prezent, printre altele, membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby), comisarul-şef de poliţie Adrian Rapotan (împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa), şi Vasile Chirondojan (patronul CS Cleopatra Mamaia). „RCJ Farul străbate un moment de reconstrucţie tehnică şi administrativă. Sunt sigură că vor apărea şi rezultatele sportive, având în vedere că are pe banca tehnică un antrenor de mare valoare”, a arătat Elena Frîncu. „Copilăria şi adolescenţa mi-au fost marcate de rugbyul constănţean. Am crescut cu antrenori legendari: Titi Ionescu, Mihai Naca, iar acum a venit Mircea Paraschiv, care este o legendă vie a sportului românesc”, a spus şi Adrian Rapotan. Cristinel Dragomir a dezvăluit că şeful Poliţiei constănţene a ajutat mult RCJ Farul în această iarnă, la IPJ Constanţa fiind încadraţi câţiva rugbyşti transferaţi de la Dinamo. „În lotul actual al Farului figurează patru jucători crescuţi de Cleopatra, inclusiv căpitanul echipei, Cristian Munteanu. Însă trebuia să fie mai mulţi, vreo zece. Îmi pare rău că restul au ajuns la alte cluburi, şi nu la Farul”, a arătat şi Ţuţu Chirondojan.
 
Un singur internaţional
 
Lotul Farului este format din următorii rugbyşti: linia I - Florin Gorun, Cristian Cornei, Victor Leon, George Cârstea, Ionel Dumitrescu, Florin Sasu, Igor Orghianu, Cătălin Pastramă, George Mătasă; linia a II-a - Cristian Munteanu (căpitanul echipei), Onal Agiacai, Cosmin Raţiu, Andrei Mahu, Cristian Ogea, Marius Antonescu; linia a III-a - Valentin Mototolea, Nicolae Ion, Adrian Ion, Van Neel Renaud, Victor Roderigue, Cristian Muşat; mijlocaşi la grămadă - Tudorel Bratu, Samuel Laqai, Eugene Jantjies; linia de trei-sferturi - Eugen Ion, Darryl De la Harpe, Sergio De la Harpe, Andrei Ilie, Constantin Gheară, Adrian Apostol (singurul internaţional al Farului), Ionuţ Puişoru, Marian Pârvu, Ovidiu Tinca şi Gregory Stein.
 
„Sasu a avut un moment de rătăcire”
 
„Farul este echipa judeţului, nu numai a oraşului. Aş vrea ca tribunele stadionului să fie pline, ca pe vremuri, când această formaţie spunea multe în rugbyul românesc. Lotul cuprinde un nucleu important de jucători din Constanţa, tradiţionalii namibieni, care dau culoare şi savoare jocului, rugbyşti din Republica Moldova şi de la Bucureşti. Nu sunt pe deplin mulţumit de componenţa liniei întâi, care este baza unei echipe de rugby. Mi-aş fi dorit 12 jucători, nu nouă câţi avem acum. Florin Sasu a avut un moment de rătăcire, dar şi-a dat seama că tot acasă e mai bine. Suntem cea mai tânără echipă din campionat. Marea majoritate a băieţilor au vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Debutăm în campionat duminică, la Constanţa, contra lui CSM Bucureşti. Avem puţine informaţii despre acest adversar, dar trebuie să abordăm jocul cu foarte multă încredere”, a declarat antrenorul principal Mircea Paraschiv. „Faţă de anul trecut, echipa e mai tânără şi are o perspectivă frumoasă. Vom pune mai mult suflet, iar acest lucru cred că se va vedea încă de la primul meci, cel cu CSM Bucureşti. În drumul către finală ne luptăm cu Timişoara, Baia Mare, Steaua şi Dinamo. Vrem ca la Constanţa să nu cedăm nici măcar un punct”, a fost mesajul căpitanului Cristian Munteanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii