Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show la Mangalia, în weekend, la Super Rally 2019. Piloţi de renume şi bolizi care-ţi iau ochii

ro

11 May, 2019 00:00 3705 Marime text
Mangalia răsună, în acest weekend, de sunetul motoarelor participanţilor la Campionatul Naţional Super Rally 2019. Startul care se dă la malul mării aduce o premieră, pentru că Mangalia nu a mai găzduit până acum vreo competiţie auto.
 
„Este prima dată când se organizează o competiţie auto în acest oraş şi sunt bucuros că noi suntem cei care facem asta. Avem un traseu foarte frumos, care trece prin centru şi prin port, avem invitaţi speciali, avem şi piloţi consacraţi, aşadar va fi o competiţie frumoasă, la care publicul are ce vedea”, a declarat Mihai Leu, organizator, alături de AMC Racing, şi în acest an al Campionatul Naţional Super Rally.
 
Printre numele cunoscute din domeniu care participă la evenimentul din weekend se numără şi pilotul concurent în Campionatul Mondial Raul Badiu, dar şi Dani Oţil, Titi Aur, Lucian Răduţ, Costel Căşuneanu sau Emil Ghinea, reprezentantul Mangaliei. Din 2011, de când concurează în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, sportivul de 40 de ani nu a ratat podiumul în niciun an! În ediţia 2018 a CNVC, Emil a devenit vicecampion al României la grupa H, clasa 3, iar pe echipe s-a clasat pe locul trei pe ţară cu Transitions Team.
 
De asemenea, la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), a ocupat la final poziţia a patra. În 2017, Emil a fost vicecampion al României la GT, iar la grupa H, clasa 3, s-a clasat pe locul patru. La H3, Emil Ghinea a cucerit până acum trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014), iar vicecampion a mai ieşit în sezoanele 2012 şi 2015.
 
Aseară, evenimentul a fost prezentat oficial, iar ziua de sâmbătă, 11 mai, este dedicată competiţiei în sine. Între orele 9.00 şi 14.00 vor avea loc calificările, apoi de la ora 15.00 - finala, în care se califică primii 12 piloţi, care vor trece apoi prin eliminări până când se va desemna câştigătorul. Tot sâmbătă va avea loc şi festivitatea de premiere.
 
Printre noutăţile acestei etape se numără şi o categorie specială dedicată automobilelor de epocă, astfel că pe şoselele din Mangalia iubitorii acestui sport vor putea admira câteva piese spectaculoase. „Super Rally 2019 are patru etape - Mangalia (în acest weekend), Tg. Mureş (14 - 15 iunie), Craiova (13 - 14 septembrie) şi Bucureşti (25 - 26 octombrie), unde anul acesta se va desfăşura pe un traseu nou. În plus, avem şi o categorie nouă dedicată automobilelor de epocă. Şi avem şi un participant cu o maşină electrică şi ne dorim pe viitor o grupă dedicată de maşini electrice”, a mai spus Mihai Leu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii