Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:28 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia, pusă pe harta motorsportului. Va găzdui etapa de debut a sezonului 2019 din Campionatul Naţional de Super Rally!

ro

10 Jan, 2019 00:00 3840 Marime text
Eveniment sportiv important pentru Mangalia în luna mai a acestui an. După cum a informat Federaţia Română de Automobilism Sportiv, municipiul constănţean va găzdui etapa de debut a sezonului 2019 din Campionatul Naţional de Super Rally.
 
„Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunţat că prima etapă se va desfăşura în perioada 10 - 11 mai pe străzile municipiului Mangalia, cu un traseu care se va întinde din centru şi până în zona portului“, se arată într-un comunicat al FRAS. Campionatul va avea patru runde, după Mangalia urmând etapele de la Tg. Mureş (14 - 15 iunie), Craiova (13 - 14 septembrie) şi Bucureşti (25 - 26 octombrie). Naţionalele de Super Rally şi-au derulat prima ediţie anul trecut, printre piloţii care au participat numărându-se nume cunoscute, precum Titi Aur, Vali Porcişteanu, Andrei Dumitrescu, Mihai Leu, Lucian Răduţ sau Ricardo Ragazzi.
 
Includerea municipiului din judeţul Constanţa ca etapă în calendarul competiţiei este strâns legată şi de contribuţia pe care a avut-o Emil Ghinea, din Mangalia, la dezvoltarea motorsportului. Din 2011, de când concurează în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, sportivul de 40 de ani nu a ratat podiumul în niciun an! În ediţia 2018 a CNVC, Emil a devenit vicecampion al României la grupa H, clasa 3, iar pe echipe s-a clasat pe locul trei pe ţară cu Transitions Team. De asemenea, la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), a ocupat la final poziţia a patra. În 2017, Emil a fost vicecampion al României la GT, iar la grupa H, clasa 3, s-a clasat pe locul patru. La H3, Emil Ghinea a cucerit până acum trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014), iar vicecampion a mai ieşit în sezoanele 2012 şi 2015. „Bineînţeles că voi participa la etapa de Super Rally de la Mangalia. Mă bucur că am reuşit să pun Mangalia pe harta motorsportului“, a declarat Emil Ghinea.
 
Federaţia Română de Automobilism Sportiv a mai precizat că şi în 2019 sunt aşteptaţi să participe la Super Rally campioni din raliuri, viteză în coastă şi drift. Totodată, pe lângă clasele obişnuite, în acest sezon va fi inclusă şi una dedicată automobilelor istorice.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii