Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Național de Super Rally, în premieră pe litoral. Unde se va desfășura prima etapă a competiției

ro

02 May, 2019 17:11 2934 Marime text
După ce a organizat pentru prima oară în România Campionatul Național de Super Rally, o premieră pentru sportul românesc, fostul pugilist Mihai Leu continuă și în 2019 această competiție. Pe lista locațiilor de desfășurare a etapelor se află și o noutate: Mangalia. Campionatul Național de Super Rally va ajunge pentru prima oară pe litoral, aceasta fiind o dublă premieră, pentru că în Mangalia nu s-a mai organizat până acum nicio competiție auto.

„Este prima dată când la Mangalia se organziează o competiție auto. Am găsit un traseu foarte frumos chiar prin port și credem că va fi o competiție frumoasă”, spune Mihai Leu.


Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunțat că sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally va avea 4 etape, care se vor desfășura în următoarele orașe: Mangalia, o dublă premieră, Târgu Mureș, Craiova și București. „Echipa noastră de la AMC Racing va începe sezonul competițional  odată  cu Trofeul Mangalia Super Rally, în mai, aceasta fiind și prima etapă a campionatului pe care îl organizăm în exclusivitate”, mai spune Mihai Leu.  

Ø  Etapa I – Mangalia: prima etapă se va desfășura în perioada 10-11 mai pe străzile municipiului Mangalia, cu un traseu care se va întinde din centru și până în zona portului.

Ø  Etapa II – Târgu Mureș: după ce anul trecut aproape 8.000 de spectatori au fost prezenți la prima etapă din istoria Campionatului de Super Rally, Târgu Mureș va găzdui și în 2019 o etapă, pe 14-15 iunie. Anul trecut, această etapă a fost câștigată de italianul Ricardo Ragazzi.

Ø  Etapa III – Craiova: municipiul a găzduit și concursul pilot și reprezintă locul de debut al conceptului de Super Rally, iar anul acesta continuă competiția și va fi a treia etapă a sezonului 2019, în perioada 13-14 septembrie.

Ø  Etapa IV – București: Capitala va găzdui și anul acesta marea finală, între 25-26 octombrie, organizatorii anunțând un traseu schimbat, pentru a crește gradul de spectaculozitate.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii