Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serie intrerupta

ro

06 Feb, 2009 02:58 1259 Marime text

CSTOMIS.jpgUrmătorul meci al echipei pregătite de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi va avea loc duminică, 15 februarie, în deplasare la Roman împotriva HCM-ului

Formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa a ratat şansa de a urca pe locul 3 în Liga Naţională, după ce a pierdut, miercuri seară, pe teren propriu, în faţa echipei Oţelul Galaţi, cu scorul de 21-25 (9-13).

Într-un meci disputat în devansul rundei a XV-a a Ligii Naţionale, Oţelul Galaţi a pus capăt seriei de şapte etape fără înfrângere a echipei pregătite de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi. Deşi un succes i-ar fi asigurat locul 3, formaţia constănţeană nu a mişcat în faţa unei echipei oaspete decise să recupereze terenul pierdut în ultimele etape, gălăţencele coborând pe locul 7 în clasament. Astfel, Oţelul a venit la Constanţa pentru a câştiga cele două puncte puse în joc şi a trecut la cârma partidei încă din primele minute, luând un avans de două goluri, scor 2-4. Până la finalul primei părţi, formaţia oaspete le-a ţinut la respect pe gazde, portarul Mihaela Blaga închizând poarta, iar Galaţiul a intrat la pauză cu un avantaj de patru goluri, 13-9. Nici în a doua jumătate a meciului, echipa constănţeană nu s-a regăsit, în numai trei minute mărindu-şi avantajul la cinci goluri pe tabela de marcaj, scor 15-10. Abia spre finalul partidei, handbalistele constănţene au reuşit să se apropie la un singur gol diferenţă, datorită evoluţiei foarte bune a Dorinei Jerebie-Cărbune. În minutul 55 al jocului, gazdele au chiar posibilitatea să egaleze, însă croata Filipa Ackar a ratat o aruncare de la 7 metri la scorul de 21-22, moment care a decis câştigătoarea. Tomis nu a mai reuşit să găsească plasa porţii oaspete, iar moldovencele au mai înscris de trei ori. Formaţia constănţeană pierde astfel cu scorul de 25-21 şi se menţine, pentru moment, pe poziţia a patra în clasament. Cea mai bună marcatoare a Tomisului a fost Dorina Jerebie-Cărbune, cu 11 goluri, urmată de Filipa Ackar (4), Marina Tankaskaya (3) şi Alexandra Iovănescu (3). Următorul meci al echipei pregătite de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi va avea loc duminică, 15 februarie, în deplasare, la Roman. În schimb, gălăţencele vor disputa, duminică, în Ungaria, meciul tur din optimile de finală ale Cupei Cupelor, împotriva formaţiei DVSC Debrecen. Miercuri a mai avut loc o partidă disputată în devans, între Universitatea Cluj şi vicecampioana en-titre Rulmentul Braşov, încheiată cu victoria categorică a oaspetelor, cu scorul de 42-28 (22-14). De asemenea, marţi, campioana Oltchim a dispus de HCM Baia Mare, cu scorul de 35-28. Duminică se vor disputa şi restul jocurilor din această etapă: HCM Buzău - HC Zalău, CSM Ploieşti - KZN Slatina, CSM Cetate Devatrans - Rapid CFR Bucureşti şi Dunărea Brăila - HCM Roman. În clasament conduce, în continuare, Oltchim, cu 30 de puncte, urmată de Rulmentul, la trei puncte distanţă, şi Dunărea Brăila, cu 18 puncte şi un meci mai puţin disputat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii